2015-07-09 1524 浏览
九龙城现在比人的印象,就系一个美食集中地九龙寨城时代龙蛇混杂,但当中却包含了许多默默支持香港发展的本地产业(如鱼蛋厂)。即使以前给人感觉很危险,与香港美食又有著不可分割的关系然后说到九龙城出名的美食,除了泰国菜,就少不免要来食清真牛肉饼!!!餐厅每人最低消费$34 (等于一份两件的牛肉饼),贵系贵D,都值得嘅~~牛肉饼(两件) $34个皮煎得靓靓仔仔以外,入面肉汁真系超多热辣辣上碟,除左要小心一咬就爆汁,仲要小心辣亲个咀肉汁好浓郁,牛肉馅好滑好入味另外叫左个牛肉汤水饺($35),个汤类似牛腩面嘅汤底,浓牛肉味得黎又唔肥腻,唔错~~我地除左食哂D水饺,仲差唔多饮哂成碗汤!!名不虚传,清真牛肉馆的牛肉饼确有一手,难怪成日又要排队又要享受零服务都咁多人食~XDDD其实,九龙城美食又点止咁简单,希望下次再来可以尝试更多美食!!
九龙城现在比人的印象,就系一个美食集中地

即使以前给人感觉很危险,与香港美食又有著不可分割的关系

牛肉饼(两件) $34
牛肉饼
个皮煎得靓靓仔仔以外,入面肉汁真系超多

热辣辣上碟,除左要小心一咬就爆汁,仲要小心辣亲个咀

肉汁好浓郁,牛肉馅好滑好入味

我地除左食哂D水饺,仲差唔多饮哂成碗汤!!
牛肉汤水饺
2015-07-05