2017-02-05
今日去九龙塘做野,做完一于要揾啲野食下!?尼个地方带比我好多回忆!从会考备战、大学时期做功课倾project、到宜家揾地方倾野,都系一个好好的选择!位于香港城市大学里面,但食坊的顾客不只有学生,还会有其他外人,而且邻近港铁站,所以非常热闹!今日唔算大肚饿,所以就叫左一个三𩠌车仔面,话明系平民饭堂,价钱方面当然唔差啦成为$19.50,非常抵食!我拣左幼面做面底,份量唔少,感觉非常多!虽然所有有𩠌,除左面底外,都一早煮好左!但.....鱼弹大小适中,绝对唔会好细小,而且好弹牙!猪皮唔系淋既,唔会得几块,非常爽口!火鸡肾份量好多,仲好够味!所以话除左价钱抵谂,食物质素一样唔差,仍然保持质素学生时期收入唔多黎食饭绝对系一流的选择!利申:如果想揾个地方倾野,静静地,只要拣岩时间,一样可以比到你但系要紧记,食完野要自动自觉,将托盘自行带去回收站俾职员处理哦
[城大食坊]?尼个地方带比我好多回忆!
从会考备战、大学时期做功课倾project、到宜家揾地方倾野,[城大食坊]都系一个好好的选择!
[城大食坊]位于香港城市大学里面,但食坊的顾客不只有学生,还会有其他外人,而且邻近港铁站,所以非常热闹!
今日唔算大肚饿,所以就叫左一个三𩠌车仔面,话明系平民饭堂,价钱方面当然唔差啦成为$19.50,非常抵食! 我拣左幼面做面底,份量唔少,感觉非常多!
虽然所有有𩠌,除左面底外,都一早煮好左!
但.....
鱼弹大小适中,绝对唔会好细小,而且好弹牙!
猪皮唔系淋既,唔会得几块,非常爽口!
火鸡肾份量好多,仲好够味!
利申:如果想揾个地方倾野,静静地,只要拣岩时间,[城大食坊]一样可以比到你但系要紧记,食完野要自动自觉,将托盘自行带去回收站俾职员处理哦