2022-08-20
好耐冇食泰国菜,呢啲天气去去好适合。而食泰国菜梗系要去九龙城食啦,个度有咁多泰国餐厅😆见到呢间餐厅嘅餐牌都几吸引,一于试吓😋我哋叫咗3个lunch set 同埋其他小菜。set lunch 包括1个饭/面同埋1杯饮品。我地叫咗青咖喱鸡饭,海南鸡饭,香叶炒猪肉碎饭。饮品就叫咗龙眼冰,椰汁珍多冰(+5)。青咖喱唔会太辣,好香椰香,送饭一流。海南鸡都几嫩滑😋而香叶炒猪肉碎饭因为加咗九层塔所以好香又惹味😍除咗lunch set,我哋仲叫咗生虾刺身,炸虾饼 ,酸辣凤爪沙律,清炒椰菜苗,冬阴功汤。生虾鲜甜爽口,加埋个汁同蒜片一齐食,好好味😍 酸辣凤爪沙律嘅汁酸酸辣辣,加埋沙律菜同生洋葱好开谓👍🏻 炸虾饼外脆内软,好大旧 ,虾肉弹牙,点埋个甜酸酱正呀😋 冬阴功汤味道酸酸辣辣又香浓。有虾、菇,虾头仲有虾膏添😋😍
海南鸡饭
青咖喱鸡饭