📍九龙湾居酒屋‼️· 热辣辣蛋包饭‼️·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_九龙湾#pigfoodiexhk_日本菜============================Bookmark咗秋月居超级耐,但其实距离小编屋企只系10分钟路程....😹😹唔知有冇人都同我一样,通常越近嘅餐厅就越迟先去食🤣------------------------------⭐️蒲烧鳗鱼芝士蛋包铁板饭$78 (7/10)卖相吸引💖蛋包饭涨卜卜,面头放上紫菜,鳗鱼,芝士,再淋上番茄汁,香气扑鼻😆食之前记住将所有材料搅匀!本身睇个饭嘅卖相以为会好重口味,但食落其实较淡口,芝士味都唔系好出🙈但好彩有茄汁同照烧汁,所以都有酸酸甜甜嘅味道👍蛋皮煎得嫩滑,蛋香浓郁~鳗鱼都几厚身,富油脂香🙈👍可能因为本身期望好高,所以食完无想像中惊喜,个人感觉正正常常唔太特别,但价钱嚟讲几亲民!------------------------------⭐️黑蒜猪骨汤叉烧拉面 $62 (6.9/10)呢个比较似港式拉面🙈汤底食唔到黑蒜味,只系普通咸咸哋猪骨汤底🤣叉烧都有啲柴口
📍九龙湾居酒屋‼️· 热辣辣蛋包饭‼️
#pigfoodiexhk_九龙湾
#pigfoodiexhk_日本菜
============================
⭐️蒲烧鳗鱼芝士蛋包铁板饭$78 (7/10)

⭐️黑蒜猪骨汤叉烧拉面 $62 (6.9/10)

呢个比较似港式拉面🙈汤底食唔到黑蒜味,只系普通咸咸哋猪骨汤底🤣叉烧都有啲柴口🙈但拉面软硬度控制得唔错,几烟韧~
整体嚟讲正常无伏,无乜亮点,试一次就好了~~🙈但胜在份量颇大份,价钱以日式餐厅嚟讲算系抵食!
卖相:7.2/10
味道:6.8/10