2022-10-03 921 浏览
系德福food court揾野食,试下呢间台湾菜🧋价钱都几亲民,如果系附近返工,做平日返工食堂都唔错一口盐酥鸡台湾面 $49个盐酥鸡非常出色, 外面炸得好脆口, 个皮相当之薄身, 食落唔会觉得油腻, 有时出面嘅盐酥鸡会太咸, 咸到食一两嚿就食唔到, 但呢度嘅盐酥鸡咸度刚刚好, 同埋真系食到台湾嘅味道. 个汤底都好够味, 萝卜好清甜无渣, 食完都冇十分之口干, 相信系真材实料嘅汤底 红烧猪软骨肉燥饭 $51猪软骨炆得好腍好入味, 猪软骨咬落去感觉有好多骨胶原, 好正🤤个肉燥调味刚刚好, 又系唔会太咸, 食完唔会特别口干, 份量都唔少, 呢个价钱可以话非常抵食👍 黑糖珍珠抹茶鲜奶 $38 / 套餐加配$19宇治抹茶有好香浓嘅绿茶味, 一啲都冇偷工减料, 珍珠甜度刚好够烟韧, 职员话系呢度嘅招牌饮品, 好饮之余又好睇, 推荐一试🧋 芝芝莓莓 $36 / 套餐加配$18芝芝莓莓饮落感觉好清新, 甜度刚刚好, 食饱饭饮呢个小清新都唔错👍

一口盐酥鸡台湾面 $49

红烧猪软骨肉燥饭 $51