2023-06-18
九龙湾德福商场最近开咗一间新嘅居酒屋,一于放工同朋友去咗试吓!可以自选剌身组合,非常flexible,更能够迎合食客嘅口味,因为有时set死咗嘅刺身拼盘总有啲唔系好钟意食嘅刺身系入面😂,同埋有啲想食多啲嘅刺身仲可以拣双份,真系好好!我地拣左中吞拿鱼腩👍、真鲷、油甘鱼、左口鱼裙边、赤虾。剌身都新鲜好食,价钱都合理!这道鳗鱼牛油果卷的鳗鱼肉质鲜嫩,入口即化,配合上牛油果的柔软口感,口感更加丰富。这道鳗鱼牛油果卷的外观也十分精美。油甘鱼鲛经过火烧后,鱼肉的香气十分突出,令人食指大动。油甘鱼肉质细嫩,而且鱼肉上的油脂也被烧烤出来,增添了一份浓郁的香味和口感。寿司饭酸度适中,寿司的款式不会重复,有新鲜的中拖罗鱼、油甘鱼、带子、三文鱼子、章鱼等等。烧过的鸡肝香气十分突出,让人食欲大开。此外,烤制的技巧也非常高超,鸡肝的口感好独特,唔会太干,令朋友食完一串又encore多一串😂茄子系切片烤制的,有别于平时一整条烤熟,所以茄子口感不会太柔软,略带咬口,如果想食茄子原味唔钟意川式重口味既,可以一试呢个烤茄子。