2023-06-11
今日去咗Megabox度睇完戏,见到楼下有一间未食过嘅日本🇯🇵餐厅,就决定同朋友两个人一齐入去试下。🛎 $38 芝士蟹盖原只蟹盖上铺满香浓芝士🧀中间夹杂住蟹肉🦀同埋通粉对于蟹肉爱好者嚟讲系一个唔错嘅选择!🛎 $24 加州手卷🛎 $38葱花油甘鱼手卷一嚟到就有视觉上嘅冲击😍两个手卷嘅料都多到满泻系个碟上面🥑寿司饭嘅醋味颇为讨好,份量十足嘅材料都带嚟饱腹感手卷嘅紫菜都好松脆~🛎 $178 隼鲜丼 呢个系一个有三文鱼、油甘鱼、大虾、海胆、吞拿鱼蓉同埋三文鱼籽嘅鱼生饭🍚海鲜嘅鲜度十足💯整体嚟讲用料非常丰富成个饭带畀人一种清新嘅感觉😋钟意刺身嘅人一定唔可以错过🛎 $32 辣味三文鱼福袋 个人几钟意呢一度𩠌🫶🏻佢嘅腐皮唔会水份过多,三文鱼粒十分之足料🍣辣味调味适中🌶️份量之大令到我一口食唔晒🤣🤣🤣🛎 $38 熔岩海胆鱼饼 睇落系平平无奇嘅一嚿黑色墨鱼饼,但咬落去畀咗我一种酱爆嘅感觉🎉酱爆得黎又唔会烫口㖞😚墨鱼滑本身都十分之弹牙,同海胆酱形成一个唔错嘅配搭。🛎 $42 大虾天妇罗 我几钟意呢间铺头嘅天妇罗🍤因为佢哋嘅炸衣都十分之薄,食得多都唔会令人又油腻或者济嘅感觉。呢个大虾天妇罗,可以食得出佢嘅虾身
🛎 $38 芝士蟹盖
原只蟹盖上铺满香浓芝士🧀
中间夹杂住蟹肉🦀同埋通粉
对于蟹肉爱好者嚟讲系一个唔错嘅选择!
🛎 $24 加州手卷
🛎 $38葱花油甘鱼手卷
一嚟到就有视觉上嘅冲击😍
两个手卷嘅料都多到满泻系个碟上面🥑
寿司饭嘅醋味颇为讨好,
份量十足嘅材料都带嚟饱腹感
手卷嘅紫菜都好松脆~
🛎 $178 隼鲜丼
海鲜嘅鲜度十足💯
整体嚟讲用料非常丰富
成个饭带畀人一种清新嘅感觉😋钟意刺身嘅人一定唔可以错过
🛎 $32 辣味三文鱼福袋
个人几钟意呢一度𩠌🫶🏻
佢嘅腐皮唔会水份过多,三文鱼粒十分之足料🍣
辣味调味适中🌶️
份量之大令到我一口食唔晒🤣🤣🤣
🛎 $38 熔岩海胆鱼饼
酱爆得黎又唔会烫口㖞😚
墨鱼滑本身都十分之弹牙,同海胆酱形成一个唔错嘅配搭。
🛎 $42 大虾天妇罗
我几钟意呢间铺头嘅天妇罗🍤
因为佢哋嘅炸衣都十分之薄,食得多都唔会令人又油腻或者济嘅感觉。呢个大虾天妇罗,可以食得出佢嘅虾身十分弹牙,虾本身都应该相当新鲜,值得一试😋
🛎 $32 炸鱿鱼须
厨师将鱿鱼须切成一口嘅长度🦑
再配合佢哋嘅薄炸衣去炸。我同朋友都好钟意呢个鱿鱼须,因为佢嘅火候控制得十分之好,唔会令到鱿鱼须变成过韧,口感保持爽嫩。
🛎 $40 海胆酱炙烧三文鱼皮卷
卷物上方铺上厚厚嘅三文鱼,中间卷住就系有切青瓜丝🥒同埋炸三文鱼皮,鱿鱼嘅三文鱼配搭住爽脆嘅青瓜丝同三文鱼皮,带黎一种口感上嘅对比,系一度几有创意嘅菜式
🌐 环境/服务
餐厅环境十分光猛,装修睇落亦都十分之新净。全店采用🚅铁路玩具同埋日式铁路作为主题,连自动送餐系统亦都模仿列车。我都留意到餐厅有提供儿童餐畀小朋友,想必小朋友一定会十分钟意,适合一家大细用餐。店员十分之有礼勤快,用电子系统落单之后出餐亦都十分之快,整体而言服务质素唔错。