上个礼拜日去megabox行街 但实在太多人 所以我地就去左对面嘅国际交易中心揾食 试左鸣门割烹料理嘅周末放题~餐厅楼底高 比落地玻璃围住 自然采光 非常舒服 座位好宽敞!同埋当日人流都几多 大家记得book定位👍🏻·半自助餐 成人:$238/位 小童/长者 $148/位哩个半自助餐系逢星期六日或者公众假期先会有 每个人可以喺八款主食入面任选一款 仲会每人附送一只矶煮鲍鱼同任食任饮小食、寿司、串烧、沙律、刺身同特饮 价钱实惠👍🏻主食方面 我地叫左:·B:帆立贝海胆丼帆立贝鲜甜美味 加拿大海胆嫩滑且浓郁甘甜 仲有几块紫菜可以包埋饭一齐食~·D:锅烧牛柳粒目玉丼用石头锅上 成个饭都好热辣辣 份量亦非常多 牛柳粒肉味浓 半熟温泉蛋配合洋葱令口感更有层次~任食部分 我地叫左:·小食:茶碗蒸蛋够嫩滑 仲有几款配料例如冬菇、鱼蛋同白果~·串烧:牛舌、鸡肉、鸡软骨及冬菇温度够锁住左肉同菇嘅鲜味 淋左啲烧汁喺面令啲食物更惹味 每款串烧都嗌少少 过吓口瘾都唔错!·沙律:角切鱼生沙律有三至四种唔同种类嘅鱼生 全部切成一口size方便进食 沙律菜都好爽脆 仲有少少酸汁 颇开胃~·刺身:三文鱼、油甘鱼、甜虾及

·半自助餐

·D:锅烧牛柳粒目玉丼
锅烧牛柳粒目玉丼

任食部分 我地叫左:

·小食:茶碗蒸
蛋够嫩滑 仲有几款配料例如冬菇、鱼蛋同白果~
茶碗蒸

·串烧:牛舌、鸡肉、鸡软骨及冬菇
串烧拼盘

·沙律:角切鱼生沙律
角切鱼生沙律

·刺身:三文鱼、油甘鱼、甜虾及鲷鱼
三文鱼好新鲜 油脂分布平均 鱼油味唔算重🙌🏻油甘鱼甘香有弹性👍🏻甜虾都几大只颇鲜甜 鲷鱼就保持到正常放题水准👍🏻
刺身拼盘

·矶煮鲍鱼(每人免费一只)
好入味 一淡食落去好腍 完全唔韧!
矶煮鲍鱼

任饮部分 我地叫左:
·巨峰提子特饮
·橙汁
两杯饮品都够冻 味道唔会过甜/太假 炎炎夏日加上食到好饱嘅时候饮真系好清凉消暑!

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩
#九龙湾megabox #任食自助餐 #鱼生 #日本菜#日本料理 #矶煮鲍鱼

📍 鸣门割烹料理 (九龙湾)
九龙湾宏照道33号国际交易中心2楼2号舖
2021-06-27