2021-05-18
每到周末都想好好去食餐好嘅善待自己😚 但有时真系谂唔到食咩好🤔 突然醒起朋友之前提起过呢间九龙湾嘅日式semi-buffet!我都有一排无去食放题啦,一于去试吓!😆以放题嚟讲呢间价钱唔算好贵,成人 $238,小童长者 $148,另收加一💁🏻♀️ 限时90分钟任饮任食,一定可以食到好饱🤭 呢个日式buffet只限星期六日及公众假期12:00-14:00供应,15:00就关门㗎啦!记得要睇准时间嚟呀👀餐厅环境都几大,楼底高采光度十足,座位与座位之间相隔一定距离,坐得好舒服唔会好逼,整体感觉好干净企理。呢个semi-buffet系用纸仔落单,主食有八款(8拣1),仲送矶煮鲍鱼!另外亦有提供小食、寿司、串烧、刺身、沙律 & 饮品!😆❤️ 主食主食拣咗汁烧油甘鱼 & 锅烧牛柳粒目玉丼。汁烧油甘鱼大大件超厚肉🤩 油甘鱼肉质较结实,其实食油甘鱼唔一定要盐烧嘅,汁烧一样好食,吃得出油脂香!锅烧牛柳粒目玉丼嘅做法同我想像中唔同,比较偏向港式做法,牛肉粒分量都几多,趁热捞埋只蛋一齐食都几惹味😆 食完一碗已经有7成饱😂❤️ 矶煮鲍鱼餐厅送咗两只矶煮鲍鱼🤭 鲍鱼煮得好入味,肉质保持到鲜甜柔嫩,带有少少咸鲜,大热天
❤️ 主食 主食拣咗汁烧油甘鱼 & 锅烧牛柳粒目玉丼。汁烧油甘鱼大大件超厚肉🤩 油甘鱼肉质较结实,其实食油甘鱼唔一定要盐烧嘅,汁烧一样好食,吃得出油脂香!锅烧牛柳粒目玉丼嘅做法同我想像中唔同,比较偏向港式做法,牛肉粒分量都几多,趁热捞埋只蛋一齐食都几惹味😆 食完一碗已经有7成饱😂
❤️ 矶煮鲍鱼 餐厅送咗两只矶煮鲍鱼🤭 鲍鱼煮得好入味,肉质保持到鲜甜柔嫩,带有少少咸鲜,大热天时食真系好消暑😋
❤️ 寿司、串烧、小食 & 饮品 因为同行朋友唔食生冷嘢,所以无叫 刺身,叫咗少量寿司😁 寿司即叫即整,味道唔错。 我仲叫咗唔少串烧&小食,喺咁多款小食当中我个人比较推荐芝士年糕&芝麻鸡翼,芝士年糕炸到金黄色,外脆内软糯,芝士味浓,食多几个都唔觉腻!芝麻鸡翼同我之前食过嘅唔同,外皮酥脆,呢款系有腌过有少少辣,几特别😏 饮品方面系任饮,我推荐白桃乳酸特饮,比巨峰味更好饮! 食 放题最怕餐厅唔够干净衞生,呢度完全无咁嘅问题👌🏻 整体嚟讲呢度食物选择多,价钱合理,周末过嚟食个放题最适合不过😙