2024-10-29
•麻辣烫//九龙湾//Eastmark//梳打柠檬茶•自从一直食开𠮶间麻辣烫执咗之后,喺香港都好耐冇食过麻辣,对上一次都系返上大陆𠮶阵时食,所以见到呢度开咗间麻辣烫就好想嚟食~无奈地有啲远,今日终于可以嚟试啦😙入到嚟个装修到痛我想像中嘅好唔同,相对上比较干净卫生同企理😆:呢度都系采用返一贯麻辣汤嘅做法,以自助形式先夹想食既食材同面类,之后交由店员磅重,付款后就等候食物烹调~价钱系$16.8/100克《汤底方面有四种: 特浓蕃茄丶浓香菇菇🍄丶藤椒汤底丶牛骨汤底 ,如果钟意食辣的话,可以拣辣度有bb辣至大辣>>我拣咗藤椒汤底~呢款汤底黎到既时候已经闻到微辣的香气,不过原来唔系好辣,反而系比较清既辣,只靠花椒既辣,同少许辣椒同蒜蓉作汤底~所以就唔会好油,可以饮埋啲汤🤤呢到配菜都多达40款~最意外竟然有年糕食🤨饮品方面就拣咗一支无糖乌龙茶,本身想叫佢哋招牌嘅手打柠檬茶,点知咁啱𠮶日就冇卖🥲唯有留返下次饮啦😋整体我觉得呢度既麻辣烫系唔错,价钱都好合理,啱晒啲唔大食既朋友仔😂如果咁啱都系九龙我会想再嚟食!因为而家想揾间好食嘅麻辣烫都好难🥲🥲🔆有间麻辣烫 (九龙湾)九龙湾常悦道21号
呢到配菜都多达40款~最意外竟然有年糕食🤨
🔆有间麻辣烫 (九龙湾)
九龙湾常悦道21号Eastmark 1楼2号舖
营业时间: