2021-02-02
之前睇过呢间九份饱都几好评,不过舖头系北角有啲远,最近佢地系九龙湾开左分店,所以就揾日去左试下🙌🏻佢地全日嘅餐牌都系一样嘅,无分午市或者晚市,所以就算依家无得食晚市都可以叫到想食嘅野🤪**********<肉松起司蛋饼> $35个蛋卷嘅馅料都几足,入面包住左好多肉松,不过就唔系好食得出有芝士味,如果芝士味可以重返啲嘅话就更加正🤗**********<怀旧卤肉饭(大)> $42个卤肉饭叫左大size,个份量比想像中多,两个人share都好足够,卤肉嘅部位肥瘦均匀,捞埋啲饭食啱啱好😋**********<大肠包小肠> $35大肠包小肠系台湾夜市必食嘅小食,糯米肠夹住台湾香肠片,再加上酸菜同埋蒜蓉,个味道有系台湾食嘅感觉😍不过香肠如果系原条香肠嘅话,口感会更加好!同埋条糯米肠嘅口感偏淋,个人偏好比较烟韧嘅糯米🙈**********<九份芋圆> $35最后仲叫左芋圆做甜品,相对下感觉有啲hea,个糖水底系仙草加豆腐花,跟住上面加左啲芋圆同埋珍珠,但系芋圆嘅口感系唔错嘅🧐
<肉松起司蛋饼> $35
<怀旧卤肉饭(大)> $42