2022-10-12
今日去开九龙区顺便去埋九龙湾揾朋友,谂唔到夜晚食咩好所以就拣左牛角食,朋友系金卡会员所以遥距攞飞好快就有位,今日拣左个会员限定既二人前套餐,都几多野食,超满足😍会员限定二人前套餐 (银卡$620; 金卡$586)🥗前菜及沙律明太子樱花虾豆腐豆腐豆味浓郁又嫩滑,上面加左明太子沙律酱好开胃,加埋樱花虾既香味好正🥰田园三文鱼蛋沙律沙律份量都好多,中间系三文鱼肉加鸡蛋整成既沙律球,配埋爽脆既沙律菜、番茄同紫菜又几夹㖞👍🏻🐄烧肉盛合呢个烧肉盛合有齐哂最好食𠮶几款牛,可以拣原味/烧肉汁/盐酱做调味,有日本九州极上黑毛和牛牛肋肉、美国SRF安格斯和牛牛板腱配萝卜蓉柚子醋、美国上级牛颈脊、牛舌同鸡腿肉,牛舌薄切所以烧一阵就食得,上级牛颈脊油花分布平均,牛味香浓,牛板腱大大块,蘸上柚子醋中和返油脂,口感清新,黑毛和牛牛肋肉就留到最后先食,油份最重,入口即溶🍄四品野菌盛合食完咁好食既牛肉要食啲菜平衡返,呢个餐已经包左一个四品野菌盛合,有金菇、鸡脾菇、本菇同鲜冬菇,店员会额外比个锡纸兜,入面有旧牛油比我地放本菇同金菇落去,成个锡纸兜拎去烧,又几好食㖞😚🦐海鲜海鲜方面就有盐味北海道帆立贝同车海老,一人一只唔洗
会员限定二人前套餐 (银卡$620; 金卡$586)
🥗前菜及沙律
明太子樱花虾豆腐
田园三文鱼蛋沙律
🐄烧肉盛合
🍄四品野菌盛合
🦐海鲜
海鲜方面就有盐味北海道帆立贝同车海老,一人一只唔洗争,北海道帆立贝好厚肉,肉质鲜甜弹牙,车海老都大只既,但帆立贝会较为好食😋
🍚香葱温泉玉子饭
套餐包埋两碗饭,我地就拣左香葱温泉玉子饭,将蛋黄捞埋紫菜同饭一齐食,真系好正😍
🍹牛角特饮 ($26) & 🍻Asahi生啤 ($48)
我地另外叫左两杯饮品,我就叫左牛角特饮 (红石榴青苹果橙活乳酸梳打),渐层做得好靓,饮落酸酸甜甜又几开胃,朋友就叫左Asahi生啤,都几大杯