黎左得宝商场探朋友,我地去左商场附近间「公子茶座」,其实我曾经到访过,果阵食既系dinner,今次就睇下佢lunch系咪一样大份夹抵食先! ⦁招牌生煎肉饼饭 $60眼见餐厅每台都必有一份,朋友仔见到就嗌黎try try。肉质偏嫩,口感多汁唔柴,味道调配得刚好。有种番左屋企🏠既感觉。 ⦁姜丝猪膶汤通粉 配 炒蛋多士 $52印象中食亲猪膶粉面基本上都系得深水埗果间,今次终于俾我食到,味道媲美果间的餐厅小店!😍姜丝味浓但唔辣,猪膶大片兼爽口,唔会太干,每啖都好juicy。 ⦁红酒烩肉丸(跟餐)$18虽然跟餐得两粒,但每粒都大大粒,肉质比肉饼嫩滑多汁得多,酱汁酒味🍷唔浓偏向酸甜,非常开胃。 ⦁Cold Brew(跟餐)$9⦁阿华田酷脆火山(跟餐)$10个人比较喜欢Cold Brew☕️,饮落顺滑,唔会太过苦涩,果酸味亦唔会好重。而阿华田的脆脆好多,亦唔会太甜,味道岩晒我朋友!

⦁招牌生煎肉饼饭 $60

招牌肉饼饭
姜丝猪膶汤通粉
炒蛋多士
红酒烩肉丸
Cold  Brew
2023-04-25
招牌肉饼饭
姜丝猪膶汤通粉
炒蛋多士
红酒烩肉丸
Cold  Brew
  • 招牌生煎肉饼饭
  • Cold Brew