2023-02-12
[九龙湾]抵食惹味麻辣鸡煲放工后,去九龙湾揾朋友,大家都谂食咩个阵,佢就话之前食过楼下餐厅鸡煲,唔错,所以一于试下,唔使再谂来谂去😂餐厅装修几光猛,干净企理😍,我地拣咗窗边卡位,座位阔落,空间感足够。☁️ 麻辣鸡煲(小) $168鸡煲一上枱,麻辣香,蒜香等,闻到已经非常吸引☺️。将鸡件同d 汁搞匀后,香气更加浓郁。听到渣渣声,已经食指大动。鸡肉香滑,入口唔太辣的,但个after taste 个辣先出黎,都几特别。而且个煲越煮越入味。份量都够两个人食。☁生菜 ($23)重点‼️将个生菜放入鸡煲度煮,生菜吸收晒鸡煲的麻辣味同鸡肉的精华,好好好食‼️真心无得输。又辣又香。送饭一流。😆☁ 红烧乳鸽 $58乳鸽新鲜炸起,热辣辣,味道唔错,好入味,又唔会过咸。餐厅好贴心💯,有手套提供,唔会整污糟只手。☁️ 鲜虾炸云吞 $48虾好新鲜,好弹牙,钟意❤️。而且食到有香菇味道,虽然系炸,但云吞馅有湿润的感觉。优点:☁️餐厅干净企理☁️价钱合理整体味道:🌕🌕🌕🌑🌑环境:🌕🌕🌕🌗🌑地区:#arfan_foodie_九龙湾类别:#arfan_foodie_小圈子聚会 #arfan_foodie_couple ——————丽晶
☁️ 麻辣鸡煲(小) $168
☁生菜 ($23)
☁ 红烧乳鸽 $58
☁️ 鲜虾炸云吞 $48
优点:
☁️餐厅干净企理
☁️价钱合理
整体
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
环境:🌕🌕🌕🌗🌑
地区:#arfan_foodie_九龙湾
——————
丽晶轩 (九龙湾)
九龙湾宏光道80号丽晶花园商场地下G8号舖
——————
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkrestaurant #香港美食 #香港餐厅 #香港美食指南 #香港美食日记 #香港美食推介 #食好西 #相机食先 #hongkong #arfan_foodie #arfan_foodie_小圈子聚会 #arfan_foodie_couple #arfan_foodie_九龙湾 #麻辣鸡煲 #乳鸽 #点心 #中菜