2022-10-19
之前经过一直都想试,今次带咗妈妈一齐嚟庆祝佢嘅结婚周年纪念❤️ 真系好惊喜,大满足呀✨ 嚟到就紧系要试最受欢迎嘅丼啦!我哋试咗~🍱 超份量!三重大极上丼✨豪华组合:日本海胆,拖罗和松叶蟹肉海胆粒粒分明鲜甜有韵味,浓郁蟹味嘅松叶蟹脚碎令口腔增添一份鲜甜,加埋劲靓油花,入口即溶,厚切肥美嘅时令拖罗,油香十足!配埋醋饭一齐食,真系正到不得了!😂我食哂成碗饭🍱 炙烧七级鱼虾蟹丼✨奢华组合:赤虾,拖罗,三文鱼腩,三文鱼籽,松叶蟹脚,白身鱼,帆立贝🙈 妈妈唔太习惯全生刺身,所以哩款炙烧丼就岩哂佢❤️ 刺身经火炙之后带出另一种层次嘅油香🤤 都好正赤虾大只、肉身爽甜,虾膏拎嚟捞饭好好食🤤;拖罗、三文鱼腩同白身鱼都厚切、经火炙后油香会落咗少少喺醋饭度,减腻但亦充满鲜甜;三文鱼籽脆卜卜爆汁😊 尝试配埋软腍香糯嘅帆立贝一齐食,令鲜味更升华;松叶蟹脚,系原只蟹柳呀!少少焦香,浓浓蟹香,啖啖肉呀❤️ 😌 哩2款丼都好适合分享一齐食,特别系炙烧七级鱼虾蟹丼,除咗赤虾同拖罗外,每款都有2件,就算单件嘅赤虾同拖罗亦唔细,岩哂想试多啲嘢嘅朋友一齐食😊🥣 味噌汤 - 足料又暖身🍍菠萝波子汽水好耐无饮波子汽水,仲要有菠萝味,真系
我哋试咗~
🍱 超份量!三重大极上丼
✨豪华组合:日本海胆,拖罗和松叶蟹肉
🍱 炙烧七级鱼虾蟹丼
🥣 味噌汤 - 足料又暖身
🍍菠萝波子汽水
好耐无饮波子汽水,仲要有菠萝味,真系要试吓先得!😂饮波子汽水,总系好想拎粒波子出嚟
🍹石榴汁
唔钟意饮汽水,仲有果汁可以选择,好似妈妈咁,佢就拣咗石榴汁😋
🏠小总结
- 高质刺身,性价比高,物超所值
- 餐厅位于Megabox内,交通方便易到达,食完仲可以喺商场有散步,继续shopping
- 有好多时令海鲜俾大家选择🤤
- 贴心照顾到各种需要
- 店员服务态度好好,特别系𠮶日位男仔侍应,会主动招呼,双手奉上餐点,讲返送上嘅系咩食物,再将食物轻轻放喺枱度👍🏻
- 位子好坐
- 想饮酒嘅朋友,生啤都有做紧优惠呀!
- 外卖自取88折,医护相关人员出示员工证外卖更有7折优惠!
- 旺角都有分店