再次嚟咗圆方呢间韩式cafe,每次嚟都忍唔住要叫佢哋嘅窝夫同刨冰。今次我哋仲坐到侧边嘅榻榻米卡位,阔落舒适。粒粒三文鱼紫菜包饭 $105主食叫咗份紫菜包饭share,饭卷入面都几足料,除咗有三文鱼肉,仲有唔同嘅蔬菜,面头再加咗三文鱼子。伯爵茶布甸牛角包窝夫 $145重点当然系佢哋嘅甜品,其中窝夫keep同一贯嘅水准,酥脆松软,伯爵茶忌廉够香够滑又唔会太甜。跟窝夫仲有雪糕同伯爵茶布甸,布甸亦都系整得非常出色,口感滑溜,蛋香同茶香十足。釜山粟米刨冰 $110觉得好特别就叫咗呢个粟米刨冰,冰底口感绵密,淋上香甜粟米忌廉再配埋烧粟米,啖啖都系香浓粟米味。而最估唔到嘅系刨冰入面竟然收埋咗好多粟米片,增添一层香脆口感,钟意食粟米嘅朋友一定唔可以错过。挪威芝士咖啡 $46钟意饮咖啡嘅朋友就叫咗呢杯挪威芝士咖啡,面头铺满芝士碎,卖相已经够晒特别。咸香嘅芝士同咖啡出奇地夹,又唔会盖过咖啡嘅香味。盛放花开燕麦奶 $52我就想好训d叫咗杯燕麦奶,面头铺咗d花瓣做点缀,饮落仲有淡淡嘅花香。。。Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1号ELEMENTS圆方水区1楼1028B号舖。。

粒粒三文鱼紫菜包饭 $105

伯爵茶布甸牛角包窝夫 $145

釜山粟米刨冰 $110

挪威芝士咖啡 $46

盛放花开燕麦奶 $52

Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)