2018-08-29
亲戚系大陆落左黎探我地,成八个人食饭,所以呀妈呀我收工时斩料返去。因为收工时间,所以成条街都好多人,亦有唔少人系度买烧味。隔离间茶餐厅都系佢既,堂食同外卖分开两边舖。烧味舖应该有既佢都有,仲大大只,挂晒系度,几吸引,令人觉得好肚饿烧鹅大只,涨卜卜,好肥美!不过呀妈无落order叫买佢,所以无得食啦叉烧烧肉、烧腩仔以下就系我有叫既外卖啦!烧腩仔肥瘦一层层,肉质爽爽地,唔油腻,个皮好脆!乳猪!!系我最爱既烧味!佢呢间做得唔错,乳猪个皮烧系好脆!唔算好肥,相反仲几好肉添!图中份量系一斤,我觉得佢既一斤差不多系平时酒楼食开既2/3只甘多!超正,抵食!!油鸡半只好肥美,好大只,半只装满一个盒。油鸡好入味,唔加佢俾果包豉油都好够味。鸡皮爽口,肉质嫩滑,做得好唔错!yummy!炸乳鸽推介食乳鸽!佢一只50蚊,唔算话抵到烂。但叫平,因为佢真系好大只,好大只!佢有两种食法,炸或者原味。如果系炸既会将原味拎去即炸,好香口!个皮唔算话好脆,但真系好香,好惹味!普通原味,如果食过炸乳鸽就会觉得佢平淡啲。但其实佢都系好入味,又大只,有另一种味觉既享受!亲戚当晚都食到lam lam脷!好满足!呢度系我斩料既好地方
叉烧
烧肉、烧腩仔
以下就系我有叫既外卖啦!
烧腩仔
肥瘦一层层,肉质爽爽地,唔油腻,个皮好脆!
油鸡半只
yummy!
炸乳鸽
个皮唔算话好脆,但真系好香,好惹味!
亲戚当晚都食到lam lam脷!好满足!呢度系我斩料既好地方、好推介!果然快靓正!