2017-09-24 19 浏览
经过地铁站去时代广场行街嘅时候咁啱见到楼下有一间乳酪雪糕,平时都比较少食,今日难得天气几热,同朋友两个人买来试吓先。到佢出咗芒果嘅新口味,而朋友又系有芒果当然一定会拣佢啦。另外见到佢嘅森林水果医真系好特别所以都叫咗试吓。配料都几多款式有新鲜嘅生果,见到佢色泽都几靓。有士多啤梨,西瓜,蓝梅,菠萝等等各种各样嘅水果佢都有。仲有更多唔同嘅配料好似饼碎同埋曲奇。令我觉得最正嘅喺呢度竟然有焦糖葵花籽,好少见乳酪雪糕会有佢,平时甜品就食过。另外仲有朱古力豆同埋白朱古力,脆脆等等唔同配料。呢边仲有榛子酱,朱古力酱,等其他唔同比较甜嘅口味。当然唔少得有各种唔同嘅生果酱汁。有青苹果,芒果草莓酱等等唔同嘅口味。朋友自己超钟意食香蕉,配埋芒果味乳酪雪糕同酸酸地嘅生果酱,味道超级配合。朋友劲开心话周围都好难揾到芒果味嘅乳酪雪糕呢度竟然有。佢就落咗小小朱古力脆脆。自己就叫咗朱古力酱味嘅原味乳酪雪糕,落咗小小葵花子仲有我最爱嘅士多啤梨。朱古力配埋士多啤梨真系完美,佢嘅乳酪雪糕好香,而且孙甜度适中。两个人分享完一杯菜先再食一杯真系非常滋味而且仲劲大杯。

另外仲有朱古力豆同埋白朱古力,脆脆等等唔同配料。

两个人分享完一杯菜先再食一杯真系非常滋味而且仲劲大杯。