2018-05-19
今日好忙,连走两场,下午系中环同朋友甲食完午餐,天未黑又要入元朗同朋友乙晚餐🙊本来话出旺角食,但朋友乙话元朗有间放题佢食过好抵食(佢住元朗😏),所以就入左去食!就系呢间👇🏻校长烧肉,原来佢系元朗都几有人气餐厅5点开,最抵食系7点前离座,悭家既我地紧系食5点,唔好以为好早无咩人,陆陆续续有人入座,未够6点已经人头涌涌其实真系好抵,唔食刺身既话$98位咋(未计加一),茶餐厅求其食碟饭都$50几喇呢道重要任饮任食,重有熟食同寿司、汤、糖水目测有成十款酱以上,贵价烧肉都无咁多款酱拣😏肉类选择都好多,基本上唔会番唔到本😎除左平,干净卫生都好紧要,呢道眼见员工亦不时会整理食材饮品款式都唔少,连韩国啤酒都有得任饮雪糕甜品好怀旧既菠萝冰同荔枝冰,我食左好多粒,好食荔枝冰超浓味!雪糕独立包装一球,口感重好滑漏我一场黎到,紧系拣包刺身喇!职员会比张贴纸,出示贴纸就可以取刺身刺身新鲜又大件$7有牛油纸无限更换,唔会痴底又唔易㶶!肉类腌制得唔错,首推:牛柳粒、金沙骨、猪颈肉
就系呢间👇🏻校长烧肉,原来佢系元朗都几有人气
目测有成十款酱以上,贵价烧肉都无咁多款酱拣😏
肉类选择都好多,基本上唔会番唔到本😎
除左平,干净卫生都好紧要,呢道
眼见员工亦不时会整理食材
饮品款式都唔少,连韩国啤酒都有得任饮
雪糕甜品
好怀旧既菠萝冰同荔枝冰,我食左好多粒,好食荔枝冰超浓味!
雪糕独立包装一球,口感重好滑漏
刺身新鲜又大件
$7有牛油纸无限更换,唔会痴底又唔易㶶!
肉类腌制得唔错,首推:牛柳粒、金沙骨、猪颈肉