2018-04-20 144 浏览
之前听朋友讲过,牛头角道附近有间新开嘅车仔面,于是过嚟试吓。喺门口已经俾佢特别嘅招牌吸引。同一般车仔面唔同,佢嘅装修几特别,而整体都好干净,同一般车仔面唔同。本身谂住咁新嘅装修,可能车仔面嘅味道会普通。但系食完之后反而有啲惊喜,我叫左个三𩠌面,有鸡翼,猪肠同猪皮。基本上我食车仔面呢几款𩠌我都成日叫,我亦都食过唔同嘅车仔面,发现呢一间个卤水味够浓,同埋猪皮猪肠都好爽口,鸡翼亦好入味。另外个汤底亦都唔会太咸,味精应该唔系太重所以食完都唔会太口喝。 另外一个惊喜位系,通常车仔面杯咖啡奶茶都系普普通通,但系呢间车仔面啲奶茶不错,有茶餐厅嘅水准。因为呢度嘅车仔面𩠌都有30几款,我会下次再过嚟试吓其他𩠌。

因为呢度嘅车仔面𩠌都有30几款,我会下次再过嚟试吓其他𩠌。