2016-08-27 124 浏览
经过长沙湾道见到呢间新开既Lounge, 7点钟但入面都坐左几多人,望望餐牌就入左去。平时去既lounge 都难免有d 烟味同地下立痴痴,但呢间Lounge 我完全闻唔到烟味, 同埋唔知系咪新开既关系,地方,枱櫈都keep 得几干净,坐得都几舒服坐底叫左野饮先。 Stella 同柠檬绿茶,都几大杯椒盐鸡软骨新鲜炸起,鸡软骨大粒,份量都几多,粉唔厚,食到椒盐同少少七味粉。椒盐同七味粉唔系就甘洒系面,应该有细心甘一路落,一路抛。食到落底粒粒都仲好够味而且底唔会成pat 油。点沙律酱一流,送啤酒仲正DW deluxe All day breakfast黎到先知点解叫deluxe. 有茄汁豆,粟米,薯角,toast, 炒蛋,火腿,烟三文鱼,大啡菇等。粟米并唔系拎罐头粟米hea 你,捞左牛油同少少盐,有诚意。薯角一放入口,我立即叫朋友放低手上既鸡软骨,要立即试左先!脆到不得了!明显系即炸。不过要立即食,因为过左15 mins 已经无左开头果种震撼炒旦一黎朋友就问我澳呕果个好食d 定呢间好食d. 我唔知几时澳呕变左炒旦既standard, 但呢度既炒旦一定唔差!够滑,食到有牛油香味,仲淋左少少旦
坐底叫左野饮先。 Stella 同柠檬绿茶,都几大杯
椒盐鸡软骨
DW deluxe All day breakfast

粟米
并唔系拎罐头粟米hea 你,捞左牛油同少少盐,有诚意。

薯角

炒旦
一黎朋友就问我澳呕果个好食d 定呢间好食d. 我唔知几时澳呕变左炒旦既standard, 但呢度既炒旦一定唔差!够滑,食到有牛油香味,仲淋左少少旦汁同香草系上面,好creamy!

大啡菇
呢个先最惊喜!通常all day breakfast 都系比d 炒杂菌你,但呢度有甘大只portabello, 成本都唔少! 只菇够淋,切开好juicy, 而且好有菇味,仲要超大只,好似食紧扒甘!
黑松露Pizza
无搞太多花神,pizza 皮上面只有cheese, 黑松露,菜同酱汁,简简单单,但离远已经闻到好香既cheese 同黑松露味。
最夸张系d cheese 够多,够软,仲可以扯丝。 饼皮焗得又够脆,pizza size 系平时连锁店细批size, 但估唔到一间lounge 食到唔系hea 你既pizza, 最后所有野2个人清晒!

Lounge 比我既印象系饮酒, 小食都系hea 下你,但呢间Lounge 完全令我改观, 食物质数高,而且非常干净企理。 可能时间尚早,音乐都无开到好大声,绝对可以倾计。原来lounge都可以平时黎食下饭!
  • 黑松露pizza
  • alldaybreakfast