2020-05-20
天气炎热,但又好想打边炉,所以向旺角行行下街都揾间火锅店食下先。今晚我地去左食一间叫点锅既火锅店,估吾到佢地都几多客,但等一阵就入得👍🏻呢间火锅店系任食任饮,所以吾驶担心食吾饱😍火锅汤底选择都多,有喇沙海鲜汤,清酒卜卜蚬杏沐木瓜鸡脚等等,好多特色汤底。而我地选择左虫草花鸡汤👍🏻汤入一面有好多鸡件,非常香,打边炉之前,我地饮左三碗先,暖下个胃,准备开餐😀餐店会送海鲜盘同埋牛肉,味道都吾错,啲蚬重要好大只嫁👏🏻我介绍啲特别野食先,炸午餐肉,金香可口,放汤10秒先食,一流👍🏻牛舌牛味非常浓,记得吾好放汤太长时间。他们的牛舌比肥牛更好味,爽口又吾韧😀肥牛虽然吾够牛舌好味,但佢地啲肥牛雪花分布非常平均,吾会太肥,牛肉味都算ok,不错选择😉黄金炸鱼皮,佢地都系即炸,味道比较淡,但我喜欢不太浓👍🏻放汤2秒,味道更好😂最后要介绍既,系响铃同埋淮山,淮山佢地切到很簿,放汤一段短时间便可以食,非常好。响铃都系,好脆口,一放汤就可以食。佢地个汤底好好饮,食物吸收埋汤,成个味吾同晒,味道提升👍🏻如果大家都有个咁好味既汤底打边炉,食到咁好味既食材,快啲去点锅试下啦😀
呢间火锅店系任食任饮,所以吾驶担心食吾饱😍
餐店会送海鲜盘同埋牛肉,味道都吾错,啲蚬重要好大只嫁👏🏻