2017-11-05
几个朋友食饭,最常遇到的问题就系意见不一,好似今晚大家喺铜锣湾行完街,想揾个地方食个晚饭,有人想食烧烤,有人想烚下烚下,上网search下发现左呢间可以满足哂两个愿望的放题餐厅,又咁啱喺附近,就一行四人杀上去试下。上到去第一样吸引到我系佢地个啤酒吧,当然啤酒不包在放题的价钱内,但烧烤边炉同啤酒确系绝配,应可满足到很多食客的须要。坐低先来一些即食的前菜,毛豆系我个人的favour,必点火㶽我地选左鸡汤底,呢个系我今晚其中一个非常赞赏的食物,汤底味道浓郁,最精彩系有差不多半只鸡,而且啲鸡肉非常嫩滑,我觉得系呢间餐厅的必点项目。讲起鸡,佢地有另一道烧鸡都好值得食,一样系由厨房预备,唔使自己烧,味道亦不错,可以一试。至于烧烤同边炉的任点食材,都系啲大路嘢,但都颇为新鲜,其中牛脷同牛肉系我最喜欢的。总括黎讲呢间餐厅食物水准不差,又可以用一个价钱有两种食法,几个朋友喺铜锣湾想揾食的不错选择。顺带一提,听店员讲佢地十一月开始会有埋刺身选择,令呢个放题性价比更高
坐低先来一些即食的前菜,毛豆系我个人的favour,必点