2022-10-17 48 浏览
呢间真系有点隐世小店feel,距离地铁站几分钟既路程,卖既系甜品,也是生活中不可缺少那一点甜😊佢哋既甜品系好多种类,好适合香港人,只食一种甜品既时候又三心二意想试多样,甘就叫个有齐几种甜品混合的升级版,吾想三心二意,只钟情于一种既,又有纯粹的甜品种类,红豆沙绿豆沙咋咋,总有一种岩你口味,加上满满香港原味道手工甜品既感觉......愈系简单的味道愈系吸引☺☺今次帮衬佢哋买左佢哋既五大招牌 芋圆 仙草 椰皇 炖奶 桃胶之中既几种😀😀一次系试吾晒佢哋铺头甘多款甜品既,老实讲款式甘多,点都会有一样岩你食既😉虽然佢哋基本上只做外卖,暂时都无堂食既位置,相信老板娘用心做出黎既甜品,无论系堂食定外卖都可以令呢个秋天带黎一点甜。讲返食物先,今次试左芋泥桃胶水晶粉▪芋泥仙草配牛乳奶冻▪鲜奶炖蛋白加芋圆 三款甜品,全部都诚意满满,比料十足,老板娘好好人,比我地影完相先盖返好个甜品😂😂因为外卖拎左返去就未必影到甘好睇既相了。芋泥桃胶水晶粉佢个芋泥球比料好足,满满芋头的味道,十分足料。桃胶都比足料,食落感觉到嘴唇都好滋润,好岩秋天食。整体感觉,成个甜品大大份又好味,甜得黎又吾腻,甜味十分适合香港人口味,微甜

芋泥桃胶水晶粉
佢个芋泥球比料好足,满满芋头的味道,十分足料。

芋泥桃胶水晶粉

桃胶都比足料,食落感觉到嘴唇都好滋润,好岩秋天食。

芋泥桃胶水晶粉

整体感觉,成个甜品大大份又好味,甜得黎又吾腻,甜味十分适合香港人口味,微甜得黎又好滋润,成个配搭都好match, 仲有不同口感,桃胶既烟韧,芋泥的软烂好入口,加埋椰奶既味道,呢个真系大推荐!!必试!😋😋

芋泥仙草牛乳果冻

芋泥仙草配牛乳奶冻味道也不错,牛乳奶冻食落有椰汁既味道,令到成个奶冻口感都丰富左,我未食过呢种口味,应该系老板娘私家秘方既牛乳奶冻,食落真系别有一番风味😊😊仙草带有少计仙草汁的独特的味道,相对黎讲呢个甜品比起芋泥桃胶水晶粉的甜度更低一度,想食甜品又怕太甜的朋友可以简呢个,满足大家食甜品又怕肥的愿望。😁😁

鲜奶炖蛋加芋圆

鲜奶炖蛋加芋圆
呢个甜品系热热地既,岩岩出炉是最好食既时候,老板娘话呢个甜品最岩系孝敬妈妈,热辣辣之余又温暖左妈妈的心😂😂的确加埋芋圆烟韧既口感,甜又不腻,温暖又滋补,的确系各位女士的首选。不得不提的系佢哋既芋圆真系好正,食落好好味,真材实料,吾似系超市买到既款式,反而似系台湾食过既芋圆一样甘好味😋😋😋讲讲下有啲挂住台湾,好想去旅行呢~

总结黎讲,秋天第一碗甜品真系好满足。期待冬天第二碗甜品,下次想试下佢哋用成个椰子整既甜品😉😉
外卖自取
  • 鲜奶炖蛋加芋圆