2019-11-19 2112 浏览
今日同只佬终于出到街 ... 系呢个乱世中,完全冇心机出街 ... 今日要过海做野 ... 顺便揾野食下 !! 大家都知鲗鱼涌好多美食,我地最后选左呢间,只因为佢足料同我好想饮鱼汤 !!今日黎到 12点左右,我地唔驶等位,但原来我地只系早左 ... 因为我地坐底左 5分钟左右已经 FULL HSE,都几夸 !! 证明我地冇选错餐厅 ~~ 一场黎到梗系试下佢既 限量版啦 ! 本来想叫 蕃薯蚬虾鱼汤乌冬,卖哂 ... 咁好啦,再选 ... 我谂紧 鲷鱼浓汤鲜蟹汤乌冬 定 极鲜象拔蚌贝柱蟹捧乌冬好 ... 最后清清地,叫左后者 !! 太增札喇 ~~~估唔到咁大碗 ~~~ 我头先仲想叫多个小食,只佬叫我睇定D,都真系好彩 !份量一D都唔孤寒,成只细既象拔蚌,仲有好多贝柱,个汤坚鲜甜,鱼味浓,个胶质仲痴住个咀 !! 唔错 ~ 个象拔蚌侍应姐姐话叫我先夹起佢放碗,如果唔系老左唔好食 !! 都切得算大片,入口爽甜,没有调味,本身既甜 !! 仲有贝柱又系劲甜 !! 入面既乌冬应该系稻亭黎,正 ~~ 最爱 !! 但只佬觉得汤饭应该夹 D,但我今日好想食乌冬 !! 哈哈 ~~ 入面既配菜劲多,有黄芽白/

份量一D都唔孤寒,成只细既象拔蚌,仲有好多贝柱,个汤坚鲜甜,鱼味浓,个胶质仲痴住个咀 !! 唔错 ~ 个象拔蚌侍应姐姐话叫我先夹起佢放碗,如果唔系老左唔好食 !! 都切得算大片,入口爽甜,没有调味,本身既甜 !! 仲有贝柱又系劲甜 !! 入面既乌冬应该系稻亭黎,正 ~~ 最爱 !! 但只佬觉得汤饭应该夹 D,但我今日好想食乌冬 !! 哈哈 ~~ 入面既配菜劲多,有黄芽白/ 海带 / 木耳太正喇 ~~ 乜野口感都齐哂 !

到只佬叫左吉列猪肉鱼汤乌冬,咪就系佢话个鱼汤都唔错,但如果配饭既话会开心D,佢话呢间既野都好食,唯一可以坛一下就系块猪扒唔够肥,所以炸完会干身少少。

我地下次要试汤饭 ~~ 哼 !!
2019-11-17