2022-07-02 1230 浏览
五月尾某一天到此店加工四样海鲜庆祝老公生日,是第一次帮衬,问咗加工费是 HKD70-HKD80 一斤,肉蟹一只一斤多 (姜葱炒蟹)、一斤蛏子王 (豉椒炒)、一斤大虾 (蒜蓉开边蒸)、一斤花甲王 (豉椒炒),四样海鲜总共的加工费是 HKD290.00。七月初再次帮衬,是第二次,庆祝本人生日,都是这四样海鲜,份量一样,只是只肉蟹改咗避风塘炒蟹,系个老板叫我哋试吓佢个避风塘炒蟹,重点系佢冇同我哋讲个加工费是不同的, 最后食完埋单时,四样海鲜总共的加工费是 HKD480.00!我哋奇怪点解咁贵?!问佢点解… 佢话避风塘炒蟹系$190/斤,我哋当堂呆咗,我话你冇讲过㖞!佢话避风塘炒蟹一向都系咁贵架啦!又话我哋啲蛏子唔止一斤!😡😡😡 我哋两个响楼下街市买完上黎加工,唔通我哋唔清楚个份量咩!真系好嬲呀!😡 本来想再理论!但只佬见我生日,就话算啦!俾钱走人就拉咗我走喇!总结:乱收加工费,无标明价钱,永不再帮衬!😡😡😡 完!

总结:乱收加工费,无标明价钱,永不再帮衬!😡😡😡 完!
2022-07-01
午餐