2019-12-14
因为近住圣诞加冬至,根本很多自助餐都满座,由尖沙咀选择到过港,朋友介绍呢间几抵食,如果系酒店网站个eshop购买餐券仲平的添。我地7人选择左食lunch buffet,入场环境寛阔,枱与枱之间空间非常足够,食物主要围在场中间,选择都多。海鲜中午竟然有生蚝,生蚝细细只淡身可做前菜,新鲜不咸可接受。小蛤蜊好鲜甜竟然好好味噃。,冻虾好大只鲜甜。鱼生及寿司类都好大件,仲有冷面。热荤好多选择,味道唔错,我钟意食系芝士西兰花椰菜花,蒜蓉菜心,烧酱茄子,猪仔骨,鸡翼,清蒸卢鱼,豉油王炒面,鸡丝炒饭。。。有粥同汤面可以即场煮,喇沙汤底值得试。沙律Bar就少左的,不太吸引。汤有2款,冬荫功同埋中式汤。雪糕有牛奶公司及自家制,味道各有4款,仲有埋toppings 4~5款比你加,又有脆筒,必食之选。甜品蛋糕类都有接近10款,仲有朱古力喷泉,豆腐花,红束桂元糖水。总结评论: 呢2个月我食左2间尖沙咀既buffet,1间旺角及呢间。以4间4粒星黎计,呢间属于第2好味。环境舒服,食材新鲜,待应收碟有效率,呢个价钱(系酒店eshop买餐券)你绝对超值
有粥同汤面可以即场煮,喇沙汤底值得试。
沙律Bar就少左的,不太吸引。
汤有2款,冬荫功同埋中式汤。
生蚝
鱼生片
咖哩鱼蛋猪皮,叉烧,猪骨仔
粥
喇沙面自制加料鲜虾蛤蜊卢鱼