2022-01-08
话说有FOLLOW局长既人都知 局长两三年前系荔之友成日去荔枝角揾食 而PIZZA PIAZZA亦都系当年局长成日食既餐厅之一无他既 一个字 好食同埋价钱相谊啰 事隔多年局长亦都唔再系荔之友 所以都好耐无再帮衬啦但今日亦都系因为荔之友人既邀请 话要系荔揾食咁局长就提议不如食返我以前成日食既PIZZA PIAZZA啦结果就系咁 隔左几年再去帮衬啦由于早到既关系 未算多人 但坐左唔够半个钟就满坐所以建议都系上OPENRICE订左位先 如果唔系就要排队架啦基本上我每次黎都系叫哩个DINNER SPECIAL因为系CP值最高 不论二人餐定四人餐都系好抵食可以拣2个PIZZA/MAIN 1个头盘 包餐包餐汤同埋饮品 298抵玩啦PIZZA总类繁多 但由于局长系常客都食得8899 所以今次就拣个之前无食过定其实之前无出(?) 既吞拿鱼PIZZA另外拣左一款MAIN 系手工面 印象中之前都唔太觉有可能换左MENU 或者我唔记得左 ANYWAY 叫左先算首先上左餐汤先 基本上次次都系唔同既汤今次系黎左局长数一数二喜欢既洋葱汤饮到好香甜既洋葱味 而家洋葱亦都唔辣然后就上左局长最爱既水牛城鸡翼配蓝芝士酱卖
无他既 一个字 好食同埋价钱相谊啰 事隔多年
哩度298既2人餐包你8只WOR 一人食4只
谭X5只土匪鸡翼都要3X蚊啦 哩度真系又抵食又好食!正
跟住黎既系其中一个主菜 就系鲜手打面
老实讲 讲起鲜意粉大家可能会谂起同区另一个P字头既铺头
但我想讲既哩 PIZZA PIAZZA既手打面系比人低估得好紧要
烟肉既油香令到本身鲜手打面既香味升华
同埋哩一只面既挂汁能力亦都好高 局长好LIKE!
吞拿鱼神话
到左重点既PIZZA, 话明PIZZA PIAZZA 咁紧系主打食PIZZA
今次哩只吞拿鱼神话的确系好正 你要知道吞拿鱼夹美奶G系绝配
哩度将佢摆左落PIZZA度 加埋哩度脆卜卜既薄批饼底