朋友生日,拣咗Butcher’s Choice Main $258/人Starter要$100/人,dessert $40/人(必须全部人都要比)分量:starter系足二人份量。但系同隔离枱单点嘅牛扒比,我地Main course嘅牛扒感觉系一人份量多一两块牛左右。仲要我哋拣嘅牛肉比隔离枱贵。甜品收足二人价钱,但系上到枱只有一份,感觉受到欺骗!加上疫情期间,为了减少交叉传播,唔系更应该分两份serve客人会更好咩?服务:虽然政府规例10:00完结堂食,但系当我哋9:30啱啱开始食main course𠮶阵,一个女侍应拎左个甜品出嚟,之后我哋同另一位侍应讲因为啱啱先开始食main course,可唔可以将个甜品放返雪柜先阵间再食。个侍应居然同我讲甜品上面𠮶啲系cream,唔系雪糕唔怕溶,拒绝帮我放落雪柜。即使唔会溶都好,但系整个甜品系有奶类制品,如果将奶类制品长时间放喺室温food haccp嚟讲好容易滋生细菌,呢个系大家都知道嘅common sense。我理解就快完结堂食,师傅可能收工所以早咗拎甜品俾我哋,但系我唔觉得将一份仔嘅甜品放落雪柜度有几难?味道:师傅真系做到medium,呢

分量:

服务:

味道:
师傅真系做到medium,呢样系要赞嘅地方。但系冇咩牛味,纯粹肉一块,呢样系比较失望嘅地方。

另外我哋叫咗个生牛肉他他,他他味道冇特别,有啲单调,要加埋芥末会好食啲。他他上面会有多士配住食,但系太硬喇,好似食紧石头咁。

前菜有份沙律,但系份沙律落得过多橄榄油,本身系一样健康嘅嘢,突然之间变得好唔健康,有啲负担,每一条菜都系油亮亮、碗底有好多油,大家想像下中式嘅干炒牛河食完碟底啲油就系exactly呢个样。

甜品有啲似tiramisu,不过系莓味,味道过甜过酸,淡味啲会更好,因为啲味太强烈遮盖左上面有云呢拿籽嘅cream,感觉浪费了。

总结:
成餐饭埋单要千几蚊,但系以份量来讲真心不值,俾二人嘅钱,但系出到嚟嘅份量系一人份,而且食物嘅味道都感到失望。服务方面,除咗甜品𠮶件事其他侍应都好Nice。想试嘅朋友强烈唔建议你叫呢个餐,可能你哋单点会更好!
2021-04-17
庆祝纪念