2021-07-25
自从今年一月直至现在,今次系第一次外出食饭,因为最近这几十天都新冠肺炎令确诊,朋友话好耐冇见我,知道我忙于照顾爸爸不能去得太远,专诚由美孚搭的士嚟呢度揾我食晏,我叫佢喺丽豪酒店是但拣一间餐厅,呢间意大利餐厅系佢拣嘅!因为疫情缘故,冇咗自助沙律吧!只系得午餐套餐,我哋点左:1. 海虾凯撒沙律 - 海虾整得OK,凯撒沙律汁唔多似正宗凯撒沙律汁,OK啦唔系特别好味!2. 杂菌忌廉汤 - 味道很好!不过结咗少少同埋唔系好够热。3. 烧肉眼扒七成熟配烤BB薯仔、灯笼椒及翠玉瓜 - OK唔错4. 牛油汁蓝青口意粉 - 啲蓝青口好靓!质素很好! 呢碟最好味。5. 意大利芝士饼拼雪糕球一个- 唔系最正宗嘅做法!用咗多咗啲忌廉,我拨咗面头啲忌廉花只系食件蛋糕,件饼细细件,雪糕球也细细旧,但系份量啱啱好,因为个餐都食到好饱。6. Coppaccino意大利鲜奶咖啡今次朋友请,埋单大概$682,即是每位消费$315。面包篮两块多士好好味,每人一块。但系呢度环境好好,疫情期间喺度见朋友应该都安全啲,话晒都系酒店呀嘛!
6. Coppaccino意大利鲜奶咖啡
今次朋友请,埋单大概$682,即是每位消费$315。
面包篮两块多士好好味,每人一块。
面包篮多士
海虾凯撒沙律