今次我地黎到马鞍山玩,主要想黎千色店行,新港城中心呢度都好大,好多野睇,但马鞍山就人称美食沙漠,见到呢间台式火锅午市有二人同行一人半价优惠,咁抵食就不如试下🤓澳洲200日纯谷饲牛餐($289)呢间火锅店系玩一人一锅既,所以汤底我可各自拣,我地一个拣台式麻辣鸭血汤底既麻痹鸭,一个拣蕃茄汤既蕃客为主,两款都系店内推介,我地都觉得拣得无错👍🏻牛肉方面我地呢个餐属于第2贵既级别,黑色盒既分别系澳洲200日谷饲牛,澳洲黑安格斯封门柳,就系呢个餐先嗌得既,质素同白色盒既比会鲜色d,脂肪都靓d,我觉得钟意食牛既都值得嗌呢个级别🐮自助区既火锅配料都有劲多款,要有既丸类,炸鱼皮,蔬菜都有,值得一提既系有蜂巢豆腐同埋皇帝菜,呢两样对我黎讲系惊喜,比较少放题店有得食🤩除左火锅食物之外,佢地仲有唔同既台式小食,我自己钟意既就系青麻椒辣鱼皮,辣辣地又爽脆,任食真系掂,一鼎盐酥鸡系热辣辣即炸,好食,而古早盐酥豆腐就比较特别,外脆内软都唔错👏🏻饮品方面自助区有罐装饮品任攞,最正系原来系度食,系包一杯佢地品牌既手摇店一鼎茶,我地拣左黑糖珍珠牛乳,同埋香水爆柠,两杯手摇饮品都好饮,净系呢度都值$30几,抵呀😆最后唔少得

澳洲200日纯谷饲牛餐($289)

最后唔少得有雪糕做甜品,佢地有两种口味既软雪糕,系雪糕机自助式,钟意食雪糕筒又得,用杯又得🍦🍨

呢间火锅放题都几正,主打一人锅,一个人食都得有折就梗系双数人好,食物种类又够多,同埋佢食物都好干净,自助区可以望到入去厨房,见到店员切肉洗菜,可以比客人眼见到卫生程度,我就最满意,趁7月有折下次约friend黎食先得🤪
2024-07-07
午餐