2022-03-15 102 浏览
牛大人大驾光临(2人份).近期疫情严重好耐都无外出食饭,打边炉更加已经系几个月前嘅事。今日见到牛大人有火锅套餐决定外卖翻去同屋企人一齐食!今次拣左台湾凤梨鸡锅,汤底好清甜,唔会太油腻!.套餐入面有5款食物系必定有嘅,分别系上腹牛五花,安格斯特选牛板腱,西班牙猪梅肉片,花雕酒鸡件同埋蔬菜拼盘!至于手工水饺,浆类,九类同冷泡茶则可以自行选择!.⭐️上腹牛五花,花雕酒鸡件 ⭐️.咁多款肉类我个人最喜欢系上腹牛五花,油脂分布均匀,肉味浓郁!牛板腱相对油份就无咁多,但肉味都系好重!至于花雕酒鸡件令我好惊喜,虽然佢酒味唔重,但系鸡嘅肉质非常嫩滑!.⭐️福建燕饺,台式虾饺⭐️.燕饺同虾饺都系食台式火锅必叫嘅饺类,燕饺食落个感觉似鱼皮饺,但个形状就系长长幼幼!.⭐️台湾海鲜浆,干贝鲜鱼浆⭐️.之前堂食试过牛大人嘅浆类全部都好出色,因为果时任食嘅缘故,所以有机会试哂唔同种类,而今次套餐只可以选择两款,我就拣左台湾海鲜浆同干贝鲜鱼浆,两款食落都好有口感,同埋非常足料,干贝铺满系鱼浆上面,绝对无偷工减料!.⭐️香菇贡丸,龙虾沙拉,牛丸⭐️.三款丸类入面个人比较喜欢就系香菇贡丸同龙虾沙拉,贡丸咬落去有菇味嘅香,而且好大粒!龙
牛大人大驾光临(2人份)

台湾凤梨鸡锅,汤底好清甜,唔会太油腻!

⭐️上腹牛五花,花雕酒鸡件 ⭐️

⭐️福建燕饺,台式虾饺⭐️

⭐️台湾海鲜浆,干贝鲜鱼浆⭐️

⭐️香菇贡丸,龙虾沙拉,牛丸⭐️
三款丸类入面个人比较喜欢就系香菇贡丸同龙虾沙拉,贡丸咬落去有菇味嘅香,而且好大粒!龙虾沙拉平时都有食开,咬落去入面嘅沙拉酱多到流出黎,好邪恶但真系好好食🥰
牛大人台湾火锅吃到饱 (鳄鱼恤中心)
地址: 观塘开源道79号鳄鱼恤中心5楼