2024-02-26
好耐冇食过胜博殿喇,咁一于同老公带埋仔仔去食先准备入座𠮶阵已经见到有两碟渍物喺枱,感觉唔太卫生,但基于食得是福,两碟渍物都食晒拣主食方面,因为有太多选择,又想每样都食,就决定叫个「丰盛套餐 (两位用)」套餐包括炸猪扒、炸猪柳、忌廉蟹肉饼、炸虾同炸千层猪柳,饭类我哋选择白饭(另有燕麦饭)炸千层猪柳卷有三款口味选择,分别系芝士,露笋仲有紫苏乌梅,我哋就拣左大众化嘅芝士口味叫完餐好快上椰菜丝,面豉汤同埋磨芝麻碗(好啱叫小朋友动动手😁)面豉汤味道唔太重(唔太咸)👍🏻全部炸物都炸得非常脆口,炸粉只有薄薄一层👍🏻👍🏻👍🏻炸猪扒肉质软稔好松软好易咬开,而炸猪柳味道不差不过肉质就比较有少少韧难咬开炸千层猪柳卷一样比较韧,中间嘅芝士流心味道唔够浓郁忌廉蟹肉饼我就冇食到,但系仔仔两件都食晒,味道应该唔错其实食到呢到已经好饱,又系基于食得是福,都食埋只炸虾。炸虾相对猪肉比较失色,冇虾味,肉质唔够实,有少少失望整体黎讲算唔错,希望好快再黎食过啦😁
面豉汤味道唔太重(唔太咸)👍🏻
全部炸物都炸得非常脆口,炸粉只有薄薄一层👍🏻👍🏻👍🏻
炸千层猪柳卷一样比较韧,中间嘅芝士流心味道唔够浓郁
忌廉蟹肉饼我就冇食到,但系仔仔两件都食晒,味道应该唔错
整体黎讲算唔错,希望好快再黎食过啦😁