2019-07-29
搬左入元朗几年,一直想试下而间泰国餐厅,今日终于可以试下。位置就系元朗图书馆对面,餐厅系似酒吧开放式,建议黎食之前订位,因为平日都几旺场。当晚叫左个Set Dinner 2人套餐,一坐底就有一个小食俾你,腌青瓜,入口酸酸辣辣几好食。柚子虾沙律 (套餐)有芽菜,抽子 ,虾 ,生菜。。等等,仲有听店员讲既自家种植小回香做装饰,可以配合沙律一齐食,感觉好新鲜。咸鱼炒介兰 (套餐)几香咸鱼味,食落唔会太油。泰式烧猪仔脾 (套餐)一碟四件,啖啖肉加泰式甜辣酱去食再配小量自家制小回香,泰式风味再加小回香味道,好特别。椒盐魔鬼鱼 (套餐)系香港系一次食魔鬼鱼,对上一次记得系国外食。。条鱼外脆唔会好油,店员介绍可以用佢地特辣两款酱汁去食,几好食,炸到可以连骨食埋。酸子炸猪手 (非套餐)外面有一层很薄的炸,好松化,酸子酱跟猪手很配合,旁边还有炸珍珠菜,可以同猪手一齐食。
咸鱼炒介兰 (套餐)
几香咸鱼味,食落唔会太油。泰式烧猪仔脾 (套餐)
椒盐魔鬼鱼 (套餐)
酸子炸猪手 (非套餐)