2022-10-03 587 浏览
呢度的确系庆祝嘅好地方,相信大部份来嘅人都系生日或者周年纪念。餐厅装修典雅舒服,地方算大但唔系一眼望晒,系分开几个主题小区,每一个角落影相都靓。我哋好好彩安排坐喺梳化的边位,空间多D亦唔会影到其他人,如果可以要求最好能坐转角位。今晚的服务好好,侍应好热心招呼和介绍。餐厅号称系阿根廷菜,menu有部份食物系比较特别,主要嘅牛扒都系来自阿根廷, 用嘅酱汁同一般扒房有分别。餐包睇落似普通餐厅嘅餐包,但食落十分松软,再配以有蒜蓉和香草的牛油,同埋一碟牛肉汁,忍唔住encore 左D面包🤭🤭龙虾沙律有啲失望,以差不多$500嘅价格龙虾好似酒店自助餐的冻龙虾钳切碎,咬落仲有解冻左的水留在肉内的感觉,其他就系牛油生菜和一只蛋。牛骨髓出埸系好型,一条大骨中间破开酿入一D肥膏feel 的东西和肉碎。本人一直以为牛骨髓系中菜嘅三鲜骨髓白色𠮶啲,但完全唔系𠮶回事,刮出嚟系好似肥膏,查在多士上咬落好油,但味道都ok的,问侍应佢真系话系肥膏黎架!算啦喺出边好少食到,唔好谂咁多啦,食啦!主菜系24oz bone in rib eye。我哋都经常食大份牛扒,来到时觉得表面比较干,侍应话阿根廷牛系无咁肥,果然。食落系

主菜系24oz bone in rib eye。我哋都经常食大份牛扒,来到时觉得表面比较干,侍应话阿根廷牛系无咁肥,果然。食落系少左油香,又唔juicy, 一般。呢度无得拣酱汁,跟来的有牛肉汁(唔知真名)和芥末。side dish 拣左鸭油薯条,薯条系幼切,炸得脆口,唔觉系鸭油。

都讲左2人庆祝都热闹啦,食完主菜好几个侍应便捧住两枝绵花糖大大声唱生日歌,同主角戴上骑师帽,拍即影即有,呢D安排系会令生日人好开心的,你会发现,呢度好多同月同日生嘅朋友,大家互相祝贺,好好气氛!

送的火焰绵花糖,实在太太太甜,里面有好甜的雪糕,只食左一啖便放弃,不过有得烧下影吓相都是开心的。

最后,侍应介绍左杯espresso martini , 配甜品真的不错,多左咖啡味少左酒味,好易入口,唔识饮酒都可以接受。

今日几满意,影左好多相,推介给要庆祝的食友。