2022-01-12 95 浏览
行完深水埗,返去长沙湾买野,经过见到元州商场地下好多新开嘅铺头呢间装修好靓,谂住睇下餐牌岩唔岩食点知门口摆左好特别嘅牛角包,竟然系用手撕鸡、叉烧做材料?好搞笑,第一次见,我又好钟意食牛角包,试下新口味都唔错,然后就吸引左入去🤣🤣好彩5点,仲有得食!入面装修好简单,干净,好舒服,似cafe嘅茶餐厅咁👍🏻既然都5点,索性食埋晚餐,食完6点走岩岩好,见到呢个二人餐$198,问男朋友想唔想试下,好似几抵食,反正我地两个咁大食都岩晒😆餐厅系自助扫QR code 下单,不过呢个餐系QR code到未有,所以要揾职员帮手落好快就嚟左老火汤,好清甜👍🏻手撕鸡超好食👍🏻推荐!鸡肾爽口👍🏻猪手比想像中好食得多,佢煮到好淋,好入味👍🏻推荐第一次食呢个偏面,又几特别喔食到开始有啲饱饱地,岩岩好嚟左碟生菜,爽口,又新鲜👍🏻👍🏻最后忍唔住叫埋牛角包,个皮好脆口,即时整👍🏻加埋腩叉食落口感好特别👍🏻好食😋超满足,二人餐够晒食👍🏻👍🏻我地平时咁大食都劲饱,仲净少少𩠌,抵食👍🏻👍🏻

呢间装修好靓,谂住睇下餐牌岩唔岩食

老火汤

好快就嚟左老火汤,好清甜👍🏻
手撕鸡

手撕鸡超好食👍🏻推荐!
手撕鸡、云耳、鸡肾
鸡肾爽口👍🏻
猪手四只

猪手比想像中好食得多,佢煮到好淋,好入味👍🏻推荐
太子鹅油捞面

第一次食呢个偏面,又几特别喔
生菜

食到开始有啲饱饱地,岩岩好嚟左碟生菜,爽口,又新鲜👍🏻👍🏻
腩叉牛角包

猪手四只
太子鹅油捞面
生菜
腩叉牛角包
  • 盐糖手撕鸡、酸辣云耳、盐焗鸡肾
  • 太子饿油捞面
  • 猪手