2023-12-28
呢间餐厅前身Paradise我有食过,环境较昏暗,但印象中几宁静,易手后光鲜左亦旺场左,不过座位比较迫,成晚听住左右两枱倾偈,自己都唔敢点讲野。望到餐厅布置同餐牌上个麻糬提拉米苏,我就谂起佐敦某P餐厅,唔知两者有冇关连。① Set Menu for Two $408是日餐汤: 粟米汤头盘: 烟三文鱼凯撒沙律主菜: 龙虾汁虎虾阔条面 美国安格斯肉眼牛扒甜品: Owens牛角窝夫伴雪糕 伯爵茶麻糬提拉米苏(+$38)饮品: 柚子蜂蜜 香茅生姜蜜.个粟米汤似罐头汤,尚可接受,烟三文鱼沙律正正常常;阔条面味道略淡,肉眼扒叫五成熟但似全熟,唔觉有红色,口感亦有点韧,扣分。牛角包窝夫配雪糕几好味,反而最期待既Tiramisu只系觉得甜,唔太食到伯爵茶味,有点失望。不过饮品杯香茅生姜蜜有惊喜,姜味重但唔会觉得难入口,好饮。② 薯条三兄弟 $58薯条咬落几粉,三个酱味道香浓,配薯条一流。.最后都想一赞餐厅员工服务态度几好,几主动提供协助,但整体性价比唔算好高。
① Set Menu for Two $408
是日餐汤: 粟米汤
头盘: 烟三文鱼凯撒沙律
主菜: 龙虾汁虎虾阔条面 美国安格斯肉眼牛扒
饮品: 柚子蜂蜜 香茅生姜蜜
② 薯条三兄弟 $58
薯条咬落几粉,三个酱味道香浓,配薯条一流。