2021-09-07
这是一间在联和墟比较隐蔽嘅平民扒房系港式牛扒、意粉焗饭果啲。系童年嘅味道呀!!✨二人牛扒餐 $248 ▫️罗宋/忌廉汤配黑糖餐包🥖罗宋汤不错,足料。朋友麻麻地忌廉,虽然好涩身,但无忌廉果种香味。黑糖餐包就麻麻地了。▫️纽西兰肉眼扒配蒜蓉汁啲牛五成啱啱好,完全唔韧,可能系港式牛扒,所以无咩牛味。底下铺满咗薯条粟米同少量洋葱🧅切果阵啲薯条跌晒出嚟🤣🤣切完都会压到啲薯条扁晒。啲薯条无咩特别,唔会话好脆,但绝对系拎嚟填饱肚。两个女仔完全食唔晒,我最后已经是死食,你知咖啦,我唔晒嘢咖嘛,但都清唔到盘😂😂😂除咗蒜蓉仲有烧汁黑椒汁洋葱汁。 ▫️火焰山猪肋骨🔥🐖(配美式酱汁)个猪肋骨啲酱好正,酸酸甜甜咁,好开胃。上果阵仲有火焰 🔥而且都多肉!啲薯条多到切果阵系汁边泻出去😂😂完全唔吝啬啲薯条!我觉得性价比几高。汤就建议叫罗宋汤,真系足料!忌廉虽然系好似好浓 但我个frd 话无咩忌廉味。但啲汤都足料嘅食到最后真系往死里吃,唔想晒咗啲薯条佢。其实环境唔错嘅,有啲工业风,又有卡位,可以静静哋坐耐啲边食港式扒边吹水。虽我觉得性价比都高嘅,系个位置有啲偏少少!大家去开附近的话都可以考虑下呢个餐~推荐:🌕🌕🌕🌑🌑
系港式牛扒、意粉焗饭果啲。
系童年嘅味道呀!!
✨二人牛扒餐 $248
▫️罗宋/忌廉汤配黑糖餐包🥖
罗宋汤不错,足料。
▫️纽西兰肉眼扒配蒜蓉汁
除咗蒜蓉仲有烧汁黑椒汁洋葱汁。
▫️火焰山猪肋骨🔥🐖(配美式酱汁)
汤就建议叫罗宋汤,真系足料!
食到最后真系往死里吃,唔想晒咗啲薯条佢。
虽我觉得性价比都高嘅,系个位置有啲偏少少!
大家去开附近的话都可以考虑下呢个餐~
推荐:🌕🌕🌕🌑🌑