2023-10-01 1218 浏览
上次系上环试左间外卖面店叫「阿爸鲜食」觉得系香港少有车仔面做到咁有诚意有日系附近收工心血来潮想再试 睇下水准有冇变.今次继续最爱既蕃茄浓骨汤因为冇落味精 所以可以放心饮哂而且蕃茄味够哂浓佢地店既配菜见到系其他车仔面店比较少见.鲜鱼鳔:平时去鱼㓥买得鱼多就知呢样系正野唔少㓥鱼师会自己袋埋食落个质感好爽弹😋.红薯宽粉:好弹滑😍.日本萝卜片:平时食车仔面都好钟意叫白萝卜 呢间萝卜好清甜 索埋汤汁好入味.麻吉烧:车仔面都有得食冇得输啦!.自制鱼饼:鱼饼系老板每日手打鱼肉味好浓!.另外我地仲叫左个冷面夏天食冷面真系几爽个秘制酱汁好味 食得太快唔记得影🫢配两𩠌叫左嫩鸡块同鲜鱿两样都煮得好嫩滑仲另外有鲜浓骨汤装住变相送埋汤饮好正🥰.饮品一如既往叫咗冷泡杞子养生茶饮完都唔会觉得有罪恶感🤣.甜品买外卖时太热 见到透心凉冰粉即刻想试冰粉睇落同大菜糕相似 但系比较啫喱状同食落甜啲啲配有红糖、山楂、红枣、葡萄干粒等好味、清凉、养身😁.总结:今次第2次食都冇我地失望,虽然车仔面价钱比起坊间绝对唔平,但呢个价食到新鲜、自家制、健康同多选择,已经赢哂。好肯定下次黎会再食🤭
有日系附近收工心血来潮想再试

呢间萝卜好清甜
索埋汤汁好入味
日本萝卜片

麻吉烧:
车仔面都有得食冇得输啦!
麻吉烧

透心凉冰粉
买外卖时太热 见到透心凉冰粉即刻想试
冰粉睇落同大菜糕相似
但系比较啫喱状同食落甜啲啲
配有红糖、山楂、红枣、葡萄干粒等
好味、清凉、养身😁
2023-09-12
10 分钟 (外卖自取)
红薯宽粉
日本萝卜片