2021-08-13 2327 浏览
每次响社交平台睇到寿司郎既宣传都会令人期待,因为寿司郎每月都会推出特别餐单,而同时又会积极研究将受欢迎既特别菜式转换成常规餐单去满足大家既诉求,呢点系小编好欣赏既地方。今次二刷再次黎到蓝田既寿司郎,响平日星期五既情况下,人数还比之前光顾个次为多! 10:45到达取票后,虽然只系40个号码既筹但等候时间就需要1小时喇! 不过都理解既,因为寿司郎10:30开门,而每位顾客既用餐时间为1小时,所以小编点都要等候第1批客人用餐完毕先有位坐。入返正题,今次既二刷最主要系为左寿司郎2周年而推出既特别寿司,当中包括小编最钟意既海鳗 (仲要写到系梳乎里海鳗,唔通系甜既!? 响度留返个关子先)。下文都解说下小编享用既寿司同感觉,希望食评出左后大家都可以有机会试到啦!1) 日本产烤牛肉海胆 ($27):大家都可能会问,海胆同牛肉既味道可以夹到咩? 小编食完既感觉系... 都算夹到既,不过食出黎总系会觉得分开食会更加有价值,而烤牛肉因为制成寿司关系,所以唔会整得太熟,但小编个旧食到有筋腱就令观感上大打折扣喇。2) 特盛甜虾 ($12):睇到张相个阵都谂,平时甜虾都系2件加埋大约4条左右,究竟特盛有几多呢?

日本产烤牛肉海胆
2) 特盛甜虾 ($12):睇到张相个阵都谂,平时甜虾都系2件加埋大约4条左右,究竟特盛有几多呢? 答案就系有7条喇! 仲要系分两层咁样放,做出黎既效果的确都几震撼既。味道就当然系鲜甜而实净啦,所以系好抵食既!
特盛甜虾
3) 中吞拿鱼鱼腩配酱渍海胆 ($17):经店长推荐而试既菜式。小编要温馨提示大家记得一齐食,因为海胆系腌制过情况下,味道会比较重,所以配合鱼腩食个阵,会容易将吞拿鱼既腥味降低,但同时亦会令原本鱼腩既鲜味降低,所以好令小编费解既矛盾。但$17既价值食到中吞拿鱼鱼腩,其实系非常抵食既!
中吞拿鱼鱼腩配酱渍海胆

4) 梳乎里海鳗 ($12):咁究竟海鳗系咪甜呢?其实梳乎里既意思系海鳗最肥美既部分去制作,响稍为浸左鳗鱼汁既情况下,食落口个阵会深深感受到佢既淋同滑既感觉;而鳗鱼汁又唔会对海鳗有喧宾夺主既情况,$12既价钱又系非常抵食!
梳乎里海鳗

由于小编肚饿既关系,另外都享用左三文鱼﹑海螺双味﹑以及之前小编都非常推荐既海胆乌冬! 三文鱼继续都系厚切版所以非常有嚼口﹑海螺双味特别推荐有柠檬个边既海螺会特别清新既﹑海胆乌冬仍然保留有2片海胆,再配合海胆汁情况下等你捞完后都食到阵阵既海胆香。
三文鱼

海螺双味
海胆乌冬

最后小编都忍唔住品尝白桃芭菲 ($32),响现时白桃收割季节期间,寿司郎既白桃无令小编失望。芭菲旁有3件白桃既切粒,非常清甜,再配合白桃汁﹑大量云尼拿雪糕,以及底部既蛋糕层,完全令小编满足哂!

寿司郎既质素,果然唔会令小编失望!
所以每朝由应用程式见到部分分店有超过300张枱轮候系绝对理解既!
2021-08-06
  • 梳乎里海鳗