2006-04-24
三个人开餐, 呢间嘢之前食过好几次架喇!星期六,等位等咗十五分钟咁上下啦!前菜:caesar salad. Ok 好食啦!不过好似前几次好味d 主菜:海洋墨鱼面+ 香辣鸡肉细pizza前者劲好味!好鲜味,令到我劲开胃啰!同朋友劲研究佢个sauce 点解咁好味!?正常斋饮汁应该会咸架嘛!但佢又冇㖞!汁底好靓,佢唔会太稀太杰,刚好~ 终于估到佢个sauce 系点样,似系蕃茄同芝士的组合!( 不过唔知啱唔啱咁解!XD)后者个pizza 就味浓,对我嚟讲唔算辣,只系胡椒粉级数咁啦!^^”甜品:士多啤梨千层酥。之前食过会有sauce,口感似m 记士多啤梨新地咁,不过今次佢好孤寒,几滴仔,搞到个酥干哽哽咁啰!耐冇去食,换晒人。( 新的服务员同经理冇乜笑容)初初开时去食真系好啱用来倾偈,现在变了茶楼,人有人大声讲, plasma有plasma 讲,杯杯碟碟king ling count noun 如同交响乐咁,劲嘈!系咪玩紧斗大声比赛!?不过系几抵食,算系好食又价钱低,出面食返相同质素计埋舖租,我谂就唔止咁平喇!如果要同人静静地倾偈又想好食,唔知大埔会唔会仲有第二个好选择呢!?
主菜:海洋墨鱼面+ 香辣鸡肉细pizza
耐冇去食,换晒人。( 新的服务员同经理冇乜笑容)