2024-03-28
欢迎跟我进入二次元世界湾仔既ULURU餐厅 采用二次元黑白风去做设计,入到去好似进入左黑白世界🖤🤍由楼梯开始行上去到入面真系好靓😍全部嘅壁画都系唔同,每个角落都真心画得靓同好似睇紧艺术画展咁。原来d画系由一班学生Artist人手亲自每笔每笔咁画上去❤️,真系任何一个位置都系打卡点🤳呢度除咗装修吸引😍食物水准高、摆盘好精致🤩好吸引 ,睇得又食得⚫️烤焗美国猪鞍扒 ⚪️猪鞍扒肉质厚实,煮嘅过程紧紧锁住肉汁,特别嘅配菜有口感同卖相好似薯蓉,其实系防风草泥,味道清甜而且可以消除肉嘅滞感⚫️京式烤鸭薄饼 ⚪️将京式烤鸭以薄饼形式呈现,鸭肉够香,薄饼中间会咬到青瓜碎,增添清新感觉⚫️芝士焗大虾意式香草茄茸意粉⚪️好大只虾😍意粉🍝食落弹牙,用上茄茸,酸酸甜甜,特别开胃⚫️梦-森の家⚪️相信好多人叫呢个甜品一开始都系因为又靓又得意嘅外表(我地一定系😆),原来唔系得卖相架,味道相当唔错👍🏻又睇得又食得磨菇嘅顶同茎嘅外壳都系用白朱古力制成,内里系士多啤梨乳酪同果茸,模仿泥土嘅系朱古力嚟,真系好用心嘅甜品⚫️富士芝樱祭 •丸久小山园抹茶tiramisu⚪️富士山🗻搭配日本鸟居⛩️造型好吸睛芝士搭配焙茶手指饼口感creamy带少许茶
由楼梯开始行上去到入面真系好靓😍
⚫️烤焗美国猪鞍扒 ⚪️
⚫️京式烤鸭薄饼 ⚪️
⚫️芝士焗大虾意式香草茄茸意粉⚪️
好大只虾😍意粉🍝食落弹牙,用上茄茸,酸酸甜甜,特别开胃
⚫️梦-森の家⚪️
⚫️富士芝樱祭 •丸久小山园抹茶tiramisu⚪️
富士山🗻搭配日本鸟居⛩️造型好吸睛
芝士搭配焙茶手指饼
口感creamy带少许茶香
放上饼干碎在旁扮泥土,食相卖相100分
⚫️ULURU Rose Tea ⚪️
味道香甜,茶味清新配入玫瑰🌹花及士多啤梨香甜,真的色香味俱全
🎶真系好值得去嘅高水准餐厅🎶
一路打卡 一路食野 成件事真系好Chill