2023-04-05
二次到访位于长沙湾呢间以澡堂为主题嘅新派韩式餐厅,今次叫咗个晚市套餐加份小食,好丰富🌟韩式猪肉包菜套餐 1.前菜(萝卜干、黑豆) 2.韩式甜辣炸鸡半份 3.生菜包猪肉配自家制酱汁(2人用) 4.百香果水果茶特饮 5.杂莓伯爵茶特饮 6.提拉米苏韩式牛角酥窝夫呢个套餐几抵食,可以试到好多野佢嘅炸鸡真系做到外脆内嫩,炸粉嘅份量恰到好处,而且唔算油生菜包猪肉有好多片唐生菜同紫叶生菜,仲有生蒜片、辣椒、辣萝卜丝,佢嘅自家制酱汁望落好红但食落其实只系好少辣兼且惹味,而猪肉用咗肥瘦均匀嘅五花腩,切到好薄,食落爽口,肥猪肉仲好弹牙套餐包两杯饮品,我同朋友就加少少钱升级饮水果茶,几开胃消滞跟餐仲可以用优惠价加甜品,当然叫番上次觉得好正嘅tiramisu,依然咁好食,手指饼充满住咖啡味同微量嘅rum酒,个cheese打得好滑,而个窝夫底系脆得黎好烟韧🌟招牌炸物拼盘(细份)其实2人套餐食完都饱饱地,但我仲想试多啲野,所以叫埋呢样,有好多款炸物:韩式饺子、紫菜粉丝卷、拉丝芝士条、蕃薯、香肠年糕串,炸得唔油,食完饱得黎唔会话好腻最后仲叫多咗两杯饮品🌟香槟葡萄梳打特饮🌟雪岳山
🌟韩式猪肉包菜套餐
1.前菜(萝卜干、黑豆)
2.韩式甜辣炸鸡半份
3.生菜包猪肉配自家制酱汁(2人用)
4.百香果水果茶特饮
5.杂莓伯爵茶特饮
6.提拉米苏韩式牛角酥窝夫
呢个套餐几抵食,可以试到好多野
佢嘅炸鸡真系做到外脆内嫩,炸粉嘅份量恰到好处,而且唔算油
套餐包两杯饮品,我同朋友就加少少钱升级饮水果茶,几开胃消滞
🌟招牌炸物拼盘(细份)
最后仲叫多咗两杯饮品
🌟香槟葡萄梳打特饮
🌟雪岳山
雪岳山个卖相打卡一流,虽然蓝色望落去感觉会中伏,但饮落原来几好饮,其实系乳酸梳打加奶泡喺上面
我黎食第二次依然都保持到水准,呢间值得帮衬!