2022-09-21 184 浏览
Dirty Skillet啱啱开业嘅时候,我已经帮衬过一次,其中熔岩芝士洋葱馅饼令我印象深刻🤩。最近餐厅出咗个二人套餐,$395包括餐汤、前菜、主菜同甜品👍🏻Dirty Skillet俾我一种好欢乐嘅感觉,餐厅中间有一个旋转木马造型嘅座位。楼底几高,而且餐厅采用落地玻璃,空间感十足。- 酥皮焗周打蚬忌廉汤(+$20)出面的酥皮呈金黄色,口感香脆。入面既汤亦好有鲜味,而且几多蚬肉🤩- 传统意大利烤饼配牛油果及车打芝士酱意大利烤饼一共有四片,外脆内烟韧,识食一定系两个酱都加落烤饼上面😎- 新奥尔良Shake Shake海鲜袋配意大利蛋面(+$99)职员会帮我哋shake海鲜袋,然后再倒落大盘到🙏🏻。入面海鲜种类几多,包括帆立贝、蚬、青口、大虾。酱汁非常惹味,而意大利蛋面非常挂汁,加上原先嘅蛋香,所以好好味😋。除咗海鲜之外,Shake shake袋仲有其他配料包括西班牙风肠、粟米同薯仔。- 芒果拿破仑酥皮入口香脆松化,馅料好丰富,每一层吉士中间夹左很多芒果粒,吉士亦系芒果味!- Dirty Sakura Latte火山造型好吸引,仲要系粉红色,女仔一定好钟意😍。味道唔算甜,而且入面有爆炸糖,

- 酥皮焗周打蚬忌廉汤(+$20)
酥皮焗周打蚬忌廉汤

- 传统意大利烤饼配牛油果及车打芝士酱
传统意大利烤饼配牛油果及车打芝士酱

新奥尔良Shake Shake海鲜袋配意大利蛋面

- 芒果拿破仑
芒果拿破仑

- Dirty Sakura Latte
火山造型好吸引,仲要系粉红色,女仔一定好钟意😍。味道唔算甜,而且入面有爆炸糖,非常过瘾。
Dirty  Sakura  Latte

- Fresh Mix Berries Smoothie
Smoothie好大杯,味道唔算太甜,感觉几健康。
Mixed  Berries  Smoothie

一个前菜同主菜其实都足够两个人食,而且选择都几多,西餐嚟讲都几抵食👍🏻

2022-09-14
酥皮焗周打蚬忌廉汤