2022-10-31
难得前几日早收工 加上天气渐渐变冻 之前已经食过一次 觉得味道唔错🤣朋友亦都成日推介 所以今次就带咗👦🏻过嚟试吓呢间前身叫’渝味晓宇‘既火锅!呢度既装修环境好新净 灯光明亮 座位都几阔 叫多啲食物都唔怕冇位放💪🏻枱面亦都有即弃围裙 Menu好多唔同种类嘅食物 可以叫半份 价钱亦都唔贵 性价比好高!Ps 值得一提 门口有部清新喷雾机 转一转圈 打边炉嘅味道就冇晒啦🥰麻辣普通锅+皮蛋香菜汤过嚟呢间火锅店一定要试吓呢个麻辣锅 一上枱已经闻到阵阵嘅香辣味 虽然我哋唔食得辣 但佢地地辣得真系好过瘾😍而👦🏻就想食皮蛋香菜汤 汤底青得来芫荽味好香 渌完唔同嘅肉类都唔会太咸👍🏻酱料方面有蒜蓉、葱、辣椒、豉油同麻油等 不过佢哋嘅火锅配料都好新鲜 完全唔需要点酱已经好好食 肉类方面叫左美国Prime牛小排同美国牛板腱 一分钱一分货🤣新鲜又嫩滑 随便渌一渌已经可以食!大部份食材上面都写定左渌既时间 枱上面总会有个计时器 食物渌熟既时间啱啱好!手打鱼籽虾滑、稻田毛肚、重庆耗儿鱼鲜猪心、皇帝菜、炸芋头熟鹌鹑蛋、重庆炸酥肉、现炸豆皮今次叫咗唔同款式嘅食物😂系我平时唔会叫既🙈食材全部都好新鲜 每款都系嗌咗半份 食多
麻辣普通锅+皮蛋香菜汤
手打鱼籽虾滑、稻田毛肚、重庆耗儿鱼
鲜猪心、皇帝菜、炸芋头
熟鹌鹑蛋、重庆炸酥肉、现炸豆皮
今次叫咗唔同款式嘅食物😂系我平时唔会叫既🙈食材全部都好新鲜 每款都系嗌咗半份 食多几款 最令我印象深刻嘅系重庆耗儿鱼 大约要渌15分钟 味道嫩滑无骨 食落好新鲜 值得推介!
餐前甜品红枣雪耳羹 喺舖头送嘅💓清甜滋润!
饮品方面叫左🍋水仙鸟龙柠檬茶 份量好巨型 茶味好足 饮落唔会太甜 真系好满足!