2022-10-13 933 浏览
呢几日凉返d,又想烧嘢食,就谂返起呢间上次经验好好,决定第二次帮衬啦,不过上一次系帮衬油麻地分店😋,今次试呢间睇吓一唔一样。环境就誉发广场可能高层关系,感觉较开扬,不过呢度感觉听住歌烧嘢食,好舒服。侍应专业有礼,讲解清楚,自己会自转嘅烧烤炉非常易用。食物种类唔可以话好多,不过猪、牛、羊、鸡、海鲜、瓜菜、丸类、肠类、甜品,样样齐。😋😋依然系最爱烧绵花糖,烟韧甜甜非常好味。🐓鸡肾、鸡软骨都几好食 尤其系洒上大量孜然粉食,劲惹味、香口。鸡皮烧完之后已去油脂,名乎其实系脆皮,送啤酒恩物。🐂牛舌粒粒几爽,配辣粉味道最夹。牛肋腩要掌控火喉,牛味几浓,但烧得耐就会有d嚡。🥢烧卖脆卜卜,加椒盐粉就最好食。🐖猪五花腩因有脂肪,烧起上嚟相对会较多汁,软腍,适合配海盐食。🐐羊卷肉有少少羊膻味,肉软腍多汁,当然必配孜然粉进食。🍡丸只系食左虾卷同墨鱼丸,正正常常,但店家会将丸类切半,易烧、快熟。墨鱼丸加椒盐又系好好食。🥬菜类嘅秋葵、翠玉瓜、菠萝、甜薯都系必点。菠萝同甜薯纯因个人喜好,真心钟意食呢两款,又甜又软,好好食。秋葵同翠玉瓜绝对系食肉太多而必须有蔬菜平衡,而这两款都系正常好食,秋葵不用调味,鲜味够;翠玉瓜

侍应专业有礼,讲解清楚,自己会自转嘅烧烤炉非常易用。

😋😋依然系最爱烧绵花糖,烟韧甜甜非常好味。
绵花糖

鸡皮

🥢烧卖脆卜卜,加椒盐粉就最好食。
烧卖

🐐羊卷肉有少少羊膻味,肉软腍多汁,当然必配孜然粉进食。
虾卷 墨鱼丸

🥬菜类嘅秋葵、翠玉瓜、菠萝、甜薯都系必点。菠萝同甜薯纯因个人喜好,真心钟意食呢两款,又甜又软,好好食。秋葵同翠玉瓜绝对系食肉太多而必须有蔬菜平衡,而这两款都系正常好食,秋葵不用调味,鲜味够;翠玉瓜即使烧完好似好干,但咬开时切记小心爆汁而灼伤,配孜然粉加辣粉,食完会想再食。
鸡软骨 甜薯 秋葵 猪大肠 牛柳

鸡蛋仔 菠萝

饮品仲加左近期大热人气偶像推广嘅 OOHA,无糖饮落好似健康左😅

最后私心推介隐藏食法,鸡蛋仔可以摆到最后烧,因为用餐尾声会有 HD雪糕,雪糕配鸡蛋仔嘅冰火食法极之好味,又热又冻、又脆又软。,❤
鸡蛋仔配雪糕

以上调味配搭,纯粹个人口味喜好,或者你会有新嘅配搭建议。😄
调味粉

咁方便,价钱合理,食物又OK,绝对会有第三次帮衬。😍

2022-10-13