2020-09-21
🐰太平山餐厅The Peak Lookout🌇呢度系香港二级历史建筑坐喺入面,睇住夕阳到天黑非常relax不过呢度太黑,啲嘢食影得唔多清楚😂⭐️Starter: Smoked Chicken Salad with grilled portobello mushroom, lime-mango-ginger salsa⭐️味道普通,无乜惊喜🙈系粒芒果几好味🥭评分:7/10⭐️Lobster Bisque⭐️龙虾汤呢,有啲淡味,可以浓味少少,同埋应该要有啲龙虾肉会更正!评分:6.5/10⭐️Cream of mixed mushroom soup⭐️蘑菇汤反而几好饮,好多蘑菇粒,好creamy👍🏻评分:7.5/10⭐️USDA Rib Eye Steak⭐️牛扒好有肉汁,好嫩滑。不过个人麻麻地black pepper sauce,好似抢左旧牛牛嘅鲜味。评分:7/10Btw, 佢啲white wine/ red wine几易入口㖞🥂🍷🍰甜品篇🍨⭐️Warm Chocolate Lava Cake⭐️卖相唔错,不过朱古力味唔够浓。雪糕亦唔够creamy🤨实不相瞒,我觉得我整得好味啲😂评分:6/10⭐️Crispy
呢度系香港二级历史建筑
坐喺入面,睇住夕阳到天黑
非常relax
不过呢度太黑,啲嘢食影得唔多清楚😂
味道普通,无乜惊喜🙈
系粒芒果几好味🥭
评分:7/10
⭐️Lobster Bisque⭐️
评分:6.5/10
蘑菇汤反而几好饮,好多蘑菇粒,好creamy👍🏻
评分:7.5/10
⭐️USDA Rib Eye Steak⭐️
评分:7/10
🍰甜品篇🍨
⭐️Warm Chocolate Lava Cake⭐️
卖相唔错,不过朱古力味唔够浓。
雪糕亦唔够creamy🤨
实不相瞒,我觉得我整得好味啲😂
评分:6/10
⭐️Crispy Apple Tart🍎⭐️
呢个苹果批好味㖞,甜酸度刚刚好,仲焗到外皮金黄香脆。配埋雪糕,一流!👍🏻
评分:7/10👍🏻