2023-11-22
上次同朋友们嚟过一次庆生之后一直都觉得中环何兰正嘅Fusion菜好有特色又好食,而且气氛环境都系一流😚所以呢排见佢换咗新Menu就同朋友喺周末lunch time嚟二访😝果然都系冇令我失望~🌟盐味烤伊比利亚黑毛猪排骨🐷五香煎澳洲有机封门柳🐮配薯菜几高水准嘅一道菜式🥰黑毛猪排骨足足有两排,切开都有好多件,份量超多😆排骨外层沾满香甜嘅酱汁,肉质软腍,而且每件都半肥瘦,食落超满足的😚另外仲配有澳洲封门柳🐮牛肉都系好柔软,而且肉味重😋侧边仲有半件忌廉焗薯好好味😆🌟24小时慢烤伊比利亚叉烧🐷轻炒羽衣甘兰,九州溏心蛋,厚切白吐司,白腐乳牛油汁,田园沙律🥗呢个egg benedict系假日限定‼️两件香脆嘅多士上面放上原只溏心蛋、羽衣甘兰同三大件叉烧,好澎湃😆烤伊比利亚叉烧系餐厅招牌之一,搽上蜜汁后充满色泽感,每件厚身得嚟肉质十分软腍!一啲都唔干🥰羽衣甘兰脆身清爽得嚟唔会苦涩,而且餐厅用上腐乳牛油汁代替荷兰汁,连埋蛋汁一齐食甜甜地超惹味😛🌟鸡蛋仔格子松饼配中式年糕,自家制香浓开心果酱忌廉💚罗勒士多啤梨果酱,云尼拿雪糕🍦超中我口味嘅甜品🤩鸡蛋仔中间夹住软糯嘅中式年糕,食落蛋味重,而且外脆内烟韧😌上面挤满
🌟盐味烤伊比利亚黑毛猪排骨🐷五香煎澳洲有机封门柳🐮配薯菜
超中我口味嘅甜品🤩鸡蛋仔中间夹住软糯嘅中式年糕,食落蛋味重,而且外脆内烟韧😌上面挤满士多啤梨果酱、开心果忌廉同白朱古力脆脆,开心果忌廉好顺滑,而且开心果味好浓!配上酸酸甜甜嘅士多啤梨果酱好夹🤤连埋冻冰冰嘅云尼拿雪糕一齐食系大满足🤤
🌟芝麻花生汤圆🥜🍸
呢款Cocktail我上次嚟就已经好想试!呢次终于试到🥰成个设计都好靓,打卡一流😍佢系芝麻味whiskey,上面再有一层花生酱奶泡,最顶放上一粒小汤圆🤤第一啖饮到好绵密嘅奶泡,花生酱味好浓郁😚大啖咁饮就会饮到下面嘅芝麻味whiskey,芝麻味重,后劲嘅whiskey酒味都几重🤣,几得意🤓不过整体偏甜~饮饮下有少少漏😗记得粒汤圆仔沾花生奶泡食系好正😋糖不甩嘅感觉!
🌟HoneyMoon Oolong Sparkling Mead
蜜月乌龙🍺
嚟自Citibrew HK嘅手工啤酒🍻饮落好香蜜糖味🥰好清甜好易入口,仲有一种滋润嘅感觉🤤🤓推介呢!