2023-05-03
见见面 (打鼓岭道) (九龙城)九龙城打鼓岭道80-82号地舖继上次帮衬过之后好想再去,今次特登带埋喺外国返嚟嘅屋企人,一试招牌酸菜鱼🐟酸菜鱼(生鱼)-例牌$188屋企人不停大赞鱼片超级滑溜,相信系新鲜鱼先会有依个口感,入口即化,索晒啲汁好正👍 加上鱼嘅份量超级多,依个价钱性价比超高。我哋拣咗少辣少麻,酸度我觉得恰到好处,汤内仲有几片柠檬,减轻油腻感之余仲觉得好清新!! 值得一提除咗辣度、麻度,客人仲可以选择少油少咸多葱多蒜等等,因应个人口味自行调整,好贴心❤️ 如果想丰富啲,可以加宽粉、莲藕片、萝卜等配料!! 鱼骨腩豆腐汤 $88我好钟意饮鱼汤,好饮又超有营养🧐 饮落胡椒味味好香浓,每啖都充满鱼嘅鲜甜味,一啲都唔腥,配上超级滑豆腐,口感一流👍 仲有海量鱼骨腩,十分足料,唔怪得咁鲜甜!! 鸡软骨串 五花肉莴笋串 烧厚切牛舌上次太饱无嗌到串烧,今次有机会试下🤩 可以拣四川/盐烧,我哋拣左盐烧都十分够味!! 估唔到串烧都几有惊喜,特别系五花肉莴笋串咬开爆汁,极邪恶不过好正🥹香辣秋葵 $48上汤娃娃菜 $58秋葵都有得拣辣度同少蒜少油少咸,食得健康啲几好🤣 凉拌秋葵好爽口,送酒一流!! 想清淡
九龙城打鼓岭道80-82号地舖
酸菜鱼(生鱼)-例牌$188
鱼骨腩豆腐汤 $88
鸡软骨串
五花肉莴笋串
烧厚切牛舌
香辣秋葵 $48
上汤娃娃菜 $58
秋葵都有得拣辣度同少蒜少油少咸,食得健康啲几好🤣 凉拌秋葵好爽口,送酒一流!! 想清淡啲嘅,大推上汤娃娃菜,内有香菇同火腿丝,鲜味十足!!
最后以炸馒头($38)作结,当甜品解下辣,热辣辣刚炸起超好食🙌🏻 下次一定要试桂花冰粉,见到好多客人都有嗌😍 平日夜晚都好旺场,诚意推介俾大家!!