2024-09-16 321 浏览
几年前食过,一直想再去食嘅印度菜,我嚟啦🤩因为平时好少去上环,去开食饭第一时间就谂到呢间餐厅啦😍食开印度菜嘅人都一定会钟意食咖喱,尤其系唔同口味嘅咖喱,有偏酸嘅,有偏咸嘅,亦有奶油味重嘅。。。只要拣啱自己口味嘅,就会觉得印度菜非常好味😌尤其系配Naan饼食真系一流👍🏻今次试咗Chicken Butter Masala,呢款结合咗Masala同埋平时嘅牛油鸡,个汁好好味,应该大部份香港人都会钟意食呢款,用嚟配芝士Naan饼同埋比较少有嘅千层饼食,真系一流😌另外要推介呢款铁板羊肉—Sheekh Kenab,印度嘅做法系将羊肉打碎变成一条条再放上铁板度烧,之后加上唔同嘅酱汁食,非常滋味,而且一啲so味都冇👍🏻另外佢都有好多蔬菜选择,我哋拣嘅呢款kadhi pakoda ,系有少少酸嘅咖喱,入面加咗Yogurt,食起身比较清新。佢lunch time有好多set,我见好多香港人食,睇嚟大家都越嚟越钟意食印度菜👍🏻